Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilikon muffin "tepsibe"...

Szilikon muffin "tepsibe" kell papír?

Figyelt kérdés
És tud alaki nagyon finom receptet....kezdőnek?
2011. nov. 17. 09:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem kell bele.

Receptet sajnos nem tudok küldeni.

2011. nov. 17. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én ezt szoktam sütni:

Csokis muffin


25 dkg liszt

2 és 1/2 teásk.sütőpor

1/2 teásk. szódabikarbóna

10 dkg aprított csoki (Rokoko tortadara is jó)

1 tojás

12,5 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

0,8 dl olaj

2 natúr joghurt


Ez alap tészta,a csokit helyettesítheted mással is,vagy kihagyhatod.

2011. nov. 17. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
65%

Papír nem kell bele, de a muffin lényege a papírból való kihámozás:)

van egy jó receptem, hetente csinálom.

bögre a mérce , ami 2,5 decis.

egy bögre tejföl/joghurt/kefír-akár vegyesen is

két bögre liszt

másfél bögre cukor

2-3 tojás mérettől függően

1 deci olaj

1 sütőpor


a tojást a tejfölt az olajat kikeverjük a cukorral, bele a sütőporos liszt. ez az alaptészta.

ebbe tehetünk bármit, ami otthon van, darabolt csoki, szárított vagy friss gyümölcskockák, dió, mogyoró, mandula,citromhéj, fahéj,narancshéj, birsalmasajt szóval végtelen a lehetőségek sora.

nagyon finomak a körtés-csokis, almás-fahéjas, csokis-meggyes, stb párosítások.

ezekből kb másfél-két bögrényit tegyünk a tésztába.

kakaósat is lehet, akkor egy-két ek. kakópor is mehet bele.

amikor mindent összekevertünk a muffinformát/papírt 3/4-ig

töltjük és előmelegített kb 180 fokos sütőbe tesszük.

kb 10 percig ezen a lángon, majd egy kicsit mérsékelve még kb 20 percig sütjük. tűpróbával elleőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.

ez a mennyiség 24 dr-ra szól, vagyis két 12-es tepsi.

sok sikert:)

2011. nov. 17. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

9:23-as vagyok, tegnap nem sok minden volt itthon, de azért nekiláttam egy muffinnak. az alaptésztába tettem két ek. mézet. lereszeltem 30 deka sárgarépát, ráreszeltem egy citrom héját, rácsavartam a levét.egy kis mazsola volt még, és sütésálló baracklekvár.

a lekváron kívül a többit hozzákevertem az alaptésztához,

félig töltöttem a kapszlit, tettem rá egy kiskanál lekvárt, majd befedtem egy kis tésztával.

a sárgarépát soha senki nem veszi észre benne, csak nyammogják, hogy milyen finom:)

a méz miatt jobban kell rá figyelni, mert hamarabb sül.

2011. nov. 17. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!