Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell paradicsomlevest...

Hogyan kell paradicsomlevest készíteni?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok és nagyon szeretem ezt az ételt és kérdezem a hölgyeket hogy hogyan is kell ezt elkészíteni?

2011. nov. 21. 11:34
 1/8 tetro ***** válasza:
48%

1 kg paradicsom


5 - 6 gerezd friss fokhagyma ( mármint idei )


1 nagy fej vöröshagyma


kevés olívaolaj


kevés lágy nádcukor


kb. 8 - 9 dl zöldségleves


só, bors, friss bazsalikom levelek



A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A megmosott és negyedekre vágott paradicsomokat alufóliával leterített tepsire fektetjük, a megtisztított fokhagymagerezdekkel és négybevágott, héjától megtisztított vöröshagymával együtt. Meglocsoljuk a paradicsomokat olajjal, megszórjuk egy - egy csipet cukorral, sóval, borssal és betoljuk a melegre.


Nekem nagyjából 30 percig volt a tepsi a sütőben, de érdemes néha ránézni, akár picit csökkenteni a hőmérsékletet, nehogy megégjenek a paradicsomok.


Ha kész, mehet egy fazékba az egész, vörös - és fokhagymástól, öntsük rá először a zöldségleves felét, a bazsilomleveleket és turmixoljuk össze. Attól függően mennyire híg avagy sűrű levest szeretnénk készíteni, adagoljunk még hozzá a zöldségléből. Sózzuk, cukrozzuk, ha még szükséges és a tűzre visszatéve hagyjuk egy - két percig forrni.

2011. nov. 21. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Készítesz egy vékony rántást, felereszted paradicsomlével, vagy felhígított konzerv paradicsomlével, sózod, cukrozod. Főzhetsz bele egy kis rizset, vagy apróra szaggatott galuskát, vagy tésztát.
2011. nov. 21. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Konzerv paradicsompürét akartam írni, bocs
2011. nov. 21. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

én is egy vékony pirospaprikás rántással kezdem, vagy házi paradicsomlével , vagy egy literes bolti paradicsom ivólével öntöm fel.

sűrítményből is lehet finomat, csak azt először fel kell higítani kellő mennyiségű vízzel.

kis cukor bele, ha savanyú lenne és kész is.

pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel fogyasztjuk.

az ABC tészta most megint kapható, az kedves napközis emlék:))bele lehet főzni egy kis marékkal.

2011. nov. 21. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól írták az előttem lévők, sima rántás+ paradicsompüré+ hígítás+ só, bors, cukor (ízlés szerint). És finomabb lesz, ha főzöl bele egy egész (vagy fél) hagymát, meg zellert. Ezt kidobhatod belőle, ha kész a leves.
2011. nov. 21. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Persze, mert mi régi motorosok tiszteljük a hagyományokat-:) És télvíz idején nem használunk friss, ízetlen ám méregdrága paradicsomot a leveshez. Sütve. Sütőben. Ilyen gáz-és villanyáram árak mellett. No, de hát, kinek a pap, kinek a papné..
2011. nov. 21. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

én is teszek bele egész hagymát és zellerzöldet is, csak már a fiataloknak le sem merem írni, mert elborzadnak tőle.

pedig igazán finom, zamatos ezektől lesz a paradicsomleves.

2011. nov. 21. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!Sikerült elkészítenem és nagyon finom lett.(:
2011. nov. 21. 12:48

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!