Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó muffinrecept?

Jó muffinrecept?

Figyelt kérdés
Eddig alapporból csináltam, finom is, de most szeretném kipróbálni amit házilag lehet csinálni:) Ne legyn édes se, de ízetlen se:)
2011. dec. 10. 12:36
 1/5 anonim válasza:
89%

Két muffin sül a sütőben. Az egyik odaszól a másiknak:

- Milyen meleg van itt, igaz, kolléga?

- Jézusom, egy beszélő muffin!!!

2011. dec. 10. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én ezt szoktam csinálni: [link] aztán kedvem szerint ízesítem kakaóval, nutellával, csokival, gyümölcsökkel, fahéjjal, meg ami még eszembe jut, avval. :D
2011. dec. 10. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

az én receptem is bögrés, de azért más, mint a link. több receptből alakult ki a saját jól bevált

muffinalapom.

2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 2 tojás, egy bögre tejföl/jughurt/kefír, akár vegyesen is lehet, egy sütőpor,

1 deci olaj.

a tojást a tejfölt,a cukrot jól kikeverem, bele az olaj, majd a sütőporos liszt.

ha kakaósat akarok, akkor 2 ek. kakópor is megy bele.

ebbe aztán mindig azt teszek, ami éppen van itthon,csokidarabok, gyömölcsdarabok frissen vagy cukrozottan,mazsola, diódarabok, sütésálló lekvár, reszelt citrom-narancshéj, szóval sokminden lehet.

nagyon finom az almás-fahéjas, a körtés csokis, a csokis-mazsolás-diós, csokis-meggyes, de a variációk száma végtelen.

ebbl 24 db lesz, a kapszlikat 3/4-ig töltöm, és előmelegített kb 180 fokos sütőbe teszem. 5 perc múlva egy kicsit visszafogom a lángot, és még kb 25 percig sütöm.

ha kicsit hűlt, villával kiemelem őket, és mehet bele a második adag.

2011. dec. 10. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:-)
2011. dec. 11. 08:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem van egy bevált tojás nélküli muffin receptem is.

1 csésze liszt

1 cukor (lehet kevesebb is, esetleg mézzel)

3 ek kakaópor

1 tk szódabikarbóna

1 tk sütőpor

1/2 tk só

1/3 csésze olaj

kb egy csésze víz. Nem kell az egész csésze víz hozzá, akkor túl híg lesz. Kb piskótatészta híg legyen.

1 ek ecet (nyugodtan bele teheted! Eleinte én is óckodtam tőle, és azt hittem, hogy érezni lehet, de egyáltalán nem. Ez arra jó, hogy gyönyörű szépen felhabosodjon a tésztád. Nagyon klassz, ahogy "habosodik".)

1 csom vaníliás cukor, vagy vanília aroma

Én még egy kis gyömbért is teszek bele, de nem fontos (mi nagyon szeretjük).

A sorrend a fent leírtak alapján.

Én ezt nem muffin formában szoktam megsütni (spórolok az idővel és a pénzzel is), hanem egy kb 27 centis köt alakú tepsiben. 200 fokra előmelegítem a sütőt (akkor szoktam bekapcsolni, amikor az olajat teszem a por alaphoz, így pont akkorra melegszik be a sütő, mire összeállítom a tésztát). Amikor beteszem a tésztát 185 fokra vissza veszem a sütőt (alsó-felső sütés) és 25 percig sütöm. Szerintem, ha formába tesszük, akkor kevesebb idő kell neki. Ezt majd holnap megtudom, mert kivételesen papír formába sütöm, mert viszek ilyet az oviba (Karácsonyi buli lesz).

2011. dec. 14. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!