Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet a piskótát...

Hogyan lehet a piskótát megsütni úgy, hogy ne jöjjön fel a közepe, és szép egyenletesre süljön?

Figyelt kérdés
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
2012. jan. 9. 19:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kell jó stabil tepsi, (sarka ne billegjen, csavarodott ne)vagy forma, meg jó sütő, ne lejtsen vízmértékbe legyen.
2012. jan. 9. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
egy jó sütő, jó tepsi és a megfelelő hőmérséklet
2012. jan. 9. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:

jó recept..

:)

én évekig úgy tudtam h 1 tojáshoz 1 kan liszt 1 kanál cukor...

és nemrég tudtam meg a tuti recit, nem megy össze és nem is púposodik fel... 1 tojáshoz 2dkg liszt és 2.5dkg cukor...

2012. jan. 10. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
jájj, utolsó, igazából pont fordítva, egy tojáshoz 2-2,5 dkg liszt (vékony piskóta-piskóta karika) és 2 dkg cukor
2012. jan. 10. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

mondjuk igen,lehet a sütőm a hibás, egy elég régi gázsütőnk van,ami még csak nem is számozott fokozatos, hanem van nagy láng,meg takarék,meg kettő között:D

köszönöm a receptet is, mielőtt feljöttem, kipróbáltam egyet, esküdtek rá,hogy tökéletes, de se ízre,se állagra, se púposodás-mentesre nem ment át a teszten:) legközelebb a tiedet próbálom, és ha anyagilag úgy adja, kell egy új sütő:) köszönöm a válaszokat!:)

2012. jan. 10. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:
59%

Ha piskótakarikát csinálsz akkor kend ki úgy a karikát, hogy a közepéből húzd ki a széle felé. Legyen a közepén egy kis "gödör". Úgyis fel fog púposodni egy kicsit. Mikor megsült várj egy picit vele, hogy ne legyen tűzforró, majd fordítsd meg, így vissza megy a közepe, nem lesz púpos. :)


Egy cukrásztanuló :)

2012. jan. 26. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves cukrásztanuló,köszönöm szépen!:)
2012. febr. 6. 11:05
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

Nagy szívesen. :)

Azoknak akik lepontoztak! Az üzemben naponta legalább 20-30 karikát csinálunk meg így, úgyhogy le lehet pontozni, de azért ott talán tudnak valamit a cukrászok :)

2012. febr. 6. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!