Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnatok adni valami otletet...

Tudnatok adni valami otletet h. hogy nyujtsam ki a mezes lapot?

Figyelt kérdés
hogy neragadjon oda,hiaba tettem ala sok liszet,es utana persze nem tudom viszza tennia nyujtobotra hogy ra tegyem a tepsi hatuljara...a sutopapirt is kell lisztezni v.valami?
2012. jan. 15. 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:
sok liszt. Mindig sütő papiron nyujtom ki. a sütő papirt is lisztezd be és a tészta tetejét is. Ha kinyujtottad akkor a felesleges lisztet szord le róla...
2012. jan. 15. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
remelem sikerul.koszi mert az utobbi probalkozasom a kukaban landolt...
2012. jan. 15. 15:36
 3/7 A kérdező kommentje:
meg azt szeretnem kerdezni h. a lajcsi szeletett goz foltt mikot verjuk fel kell fozni vagy nem,mert igyik recept igy masik ugy
2012. jan. 15. 15:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem olyan lajcsi szelet receptem van amihez gőz felett kell a liszt kivételével a tésztához valokat felfőzni..

A lajcsi szelet tésztájába a fele mennyiségü méz is elég . az én receptem 2 evő kanál mézet ir de csak 1 teszek bele. Az utobbi időben nem is tettem bele..

Őtletként irom,hogy ha leveted a gőzröl a tésztát akkor rögtön ragd bele a lisztet először fakanálall keverd majd kicsit meleg lesz de gyorsan kézel gyurd össze érezni fogod ,hogy mennyi liszt kell bele még ,van amikor 35dkg helyett 40-42dkg felvesz . Ne legyen túl kemény és gyorsan kell vele dolgozni. Ha kihagyod a mézet akkor már 2-3 óra mulva nagyon puha lesz a tészta. ha a sütőpapiron nyujtod akkor arról könnyebb késsel leszedni ha ragadna. Vékonyra kell nyujtani..

2012. jan. 15. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Alul is és fölül is sütőpapíron,vagy folpackon keresztül nyújtsd ki. Minden linzert igy érdemes nyújtani.
2012. jan. 15. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én fahéj szeletet szoktam sütni az is mézes lap. Beteszem a hűtőbe pár órára és utána nem ragad a deszkára. Szerintem nagyon jó a tésztája főzni sem kell.
2012. jan. 16. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

koszi a valszokat mindenkinek.

az en receptem a lajcsi szeletre 2 e.k.mez es 40 dkg liszt,stb,de sajna nem sikerult mint irtam nem tudtam ujra a tepsi hatuljara tenni mert oda ragadt az asztalhoz,meg akarom sutni de aggodom h.megint nem sikerul!

2012. jan. 16. 22:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!