Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pörkölten kívül mit készíthe...

A pörkölten kívül mit készíthetnék még sertéscombból?

Figyelt kérdés
2012. jan. 30. 06:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kiránthatod,betyárfalatot, búbos húst,brassóit,valamilyen tokányt.
2012. jan. 30. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Borsostokány: A hagymát megdinszteled, rárakod a darabokra vágott húst, sózos és megszórod jó sok öröltborssal. Ha kész megszórod kevés liszttel és tejföllel elkevered. Rizzsel vagy tésztával is nagyon finom.

Zöldséges tokány: A darabokra vágott húst fehéredésig sütöd, hozzáraksz zöldborsót, gombát, sárgarépa kockákat. Sózod, felöntöd kicsi vizzel, és készre főzöd. Bármelyik zöldség kimaradhat belőle.

2012. jan. 30. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
A borsos tokányhoz nem kell nagyon sok bors,csak akkor ha szeretitek az erőset. Kevés borssal is jó.
2012. jan. 30. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

göngyölthúst pl. szép nagy , vékony szeletekre vágod a húst, finoman sózod. zsömle vagy kenyérbélkockákat meglocsolsz egy kis tejjel, hogy morzslékos legyen.

egy közepes fej hagymát finomra vágva megdinsztelsz, rádobsz 25-30 deka vékonyra szelt gombát és együtt párolod,majd zsírjára visszasütöd.

a zsömlét vagy kenyered kicsavarod, ha mégis túl sok lett volna a tej, ráütsz egy tojást, sózod, borsozod és megszórod petrezselyemmel.

hozzáadod a gombához és addig kevered, míg jól összeáll.

kicsit lehűtöd és annyi fele osztod , ahány szelet a husi.

az adagokat rákened a húsra és szépen felgöngyölöd.

zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatod, és egy picurka vizet aláöntve fólia alatt jó egy órányit sütöd.

utána fólia nélkül, a húsokat megforgatva még addig sütöd, míg szép pirosak lesznek. kb még 10 perc.

extra tipp: a tekercsekbe lehet feltekeréskor két szem aszaltszilvát tenni, ami a közepére kerül, és nagyon finom

mutatós is lesz tőle.

2012. jan. 30. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

bakonyi betyár szelet is lehet belőle.a nem túl vékony szeleteket sózva, lisztbe mártva forró zsiradékban mindegyik oldalán 4-4 percig sütjük.ha minden szelet kész egy zsírozott tepsibe szedjük. a lisztes pecsenyelevet egy kis vízzel beforraljuk és a húsokra öntjük. fólia alatt kb 45 percig sütjük. omlós, szaftos húsunk lesz, amit bármilyen szósszal tálalhatunk.

jelen esetben gombamártással, amit én szalonnán dinsztelt hagymára teszek, puhára párolom.ha megpuhult a gomba , leszórom liszttel, egy csipetnyi pirospaprikával, és ,ha van hús,-vagy csontelevem azzal, ha nincs hidegvízzel szószosra keverem. ezután tejföllel gazdagítom. a puha húsokat ebbe a szószba helyezem és melegen tartom.nokedlivel az igazi, de rizzsel, tésztával, zsömlegombóccal is finom.

2012. jan. 30. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Fokhagymával megtűzdelve, egyben megsütni.
2012. jan. 30. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt nekem!:-)

Mindegyik nagyon finom, nem is tudok választani.

Sajnos most nincsen itthon gomba, de legközelebb beszerzek, és kipróbálom amiket ajánlottatok!:-)

Köszönöm szépen még egyszer.

2012. jan. 30. 09:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Én húslevest és ragulevest is szoktam belőle csinálni.
2012. jan. 30. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

a gönygölthúst gomba nélkül is el lehet készíteni, úgy is nagyon finom. esteleg, ha van otthon zöldborsó, vagy sárgarépakocka, az is finom a töltelékbe.

üdv.

2012. jan. 30. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
combból én chilis babot szoktam készíteni
2012. jan. 30. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!