Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itthon 2 zacskó pangasius...

Van itthon 2 zacskó pangasius halfilé megennétek, vagy dobjam ki?

Figyelt kérdés
Kicsit elgondolkodtatott ez a sok cikk amit irnak róla ...
2012. febr. 5. 10:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
én pont azt csinálok ebédre!Most sül a sütőben!Én nem hallottam róla semmi rosszat.Te mit olvastál?
2012. febr. 5. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
2012. febr. 5. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
Hú,hát ez elég rosszul hangzik!Azt hiszem mostanában nem fogok ilyet venni,de ami már bent van a sütőben azt azért megesszük,bár lehet nem kellett volna előtte elolvasni ezt a cikket!
2012. febr. 5. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 Béla211 ***** válasza:

rosszak a tenyésztési körülmények és nehéz fémek halmozódnak fel benne de szerintem azért is támadják ilyen hevesen mert a többi nagy halásznemzetnek a jövedelmét csökkentik.Mellékhatások

De térjünk vissza a POP-családról tagjához, a camphechlorhoz! Ez az anyag állati szervezetben komoly átalakuláson megy keresztül, ami tovább nehezíti kimutathatóságát. Ez a fő oka annak, hogy bioakkumulációjával kapcsolatban alig ismertek adatok. A Skandinávia körüli tengerekben élő halak, halakat fogyasztó madarak és fókák vizsgálata során azt a következtetést vonták le, hogy a camphechlor a legelterjedtebb POP-tag az ott élő állatokban. Mint a perzisztens és zsíroldékony vegyületeknek általában, a camphechlornak is megvan az a képessége, hogy az anyatejjel kiválasztásra kerül." Nem véletlen tehát a kutatási érdeklődés, amely az emlő felé irányul. Az epitéliás sejtjei közötti kommunikációt vizsgálva azt találták, hogy a camphechlor megzavarja ezt a folyamatot, s ilyen módon elősegíti az emlőrák kifejlődését. A camphechlort az IARC (Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség) és az EPA (az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala) egyaránt emberben valószínű daganatkeltőnek tartja, míg állatok májában (egér) és pajzsmirigyében (patkány) bizonyosan az. Mindezekért mára a háziméh „sokoldalú pártfogója” nélkül maradt, igaz, nem adja fel egykönnyen, még sokáig környezetében bujkál."Mellékhatások

De térjünk vissza a POP-családról tagjához, a camphechlorhoz! Ez az anyag állati szervezetben komoly átalakuláson megy keresztül, ami tovább nehezíti kimutathatóságát. Ez a fő oka annak, hogy bioakkumulációjával kapcsolatban alig ismertek adatok. A Skandinávia körüli tengerekben élő halak, halakat fogyasztó madarak és fókák vizsgálata során azt a következtetést vonták le, hogy a camphechlor a legelterjedtebb POP-tag az ott élő állatokban. Mint a perzisztens és zsíroldékony vegyületeknek általában, a camphechlornak is megvan az a képessége, hogy az anyatejjel kiválasztásra kerül. Nem véletlen tehát a kutatási érdeklődés, amely az emlő felé irányul. Az epitéliás sejtjei közötti kommunikációt vizsgálva azt találták, hogy a camphechlor megzavarja ezt a folyamatot, s ilyen módon elősegíti az emlőrák kifejlődését. A camphechlort az IARC (Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség) és az EPA (az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala) egyaránt emberben valószínű daganatkeltőnek tartja, míg állatok májában (egér) és pajzsmirigyében (patkány) bizonyosan az. Mindezekért mára a háziméh „sokoldalú pártfogója” nélkül maradt, igaz, nem adja fel egykönnyen, még sokáig környezetében bujkál.Mellékhatások

De térjünk vissza a POP-családról tagjához, a camphechlorhoz! Ez az anyag állati szervezetben komoly átalakuláson megy keresztül, ami tovább nehezíti kimutathatóságát. Ez a fő oka annak, hogy bioakkumulációjával kapcsolatban alig ismertek adatok. A Skandinávia körüli tengerekben élő halak, halakat fogyasztó madarak és fókák vizsgálata során azt a következtetést vonták le, hogy a camphechlor a legelterjedtebb POP-tag az ott élő állatokban. Mint a perzisztens és zsíroldékony vegyületeknek általában, a camphechlornak is megvan az a képessége, hogy az anyatejjel kiválasztásra kerül. Nem véletlen tehát a kutatási érdeklődés, amely az emlő felé irányul. Az epitéliás sejtjei közötti kommunikációt vizsgálva azt találták, hogy a camphechlor megzavarja ezt a folyamatot, s ilyen módon elősegíti az emlőrák kifejlődését. A camphechlort az IARC (Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség) és az EPA (az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala) egyaránt emberben valószínű daganatkeltőnek tartja, míg állatok májában (egér) és pajzsmirigyében (patkány) bizonyosan az. Mindezekért mára a háziméh „sokoldalú pártfogója” nélkül maradt, igaz, nem adja fel egykönnyen, még sokáig környezetében bujkál." [link] Ezt a cinket olvassátok el és kiderül h az északi tengerekben lévő halak is az égéségre ártalmas lehet.Csak ezt nem fúják fel annyira mint a pandagust mert nem fűződik hozzá Gazdasági érdek.A Nagy hatalmú országoknak...

2012. febr. 5. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

mindenről kitalálnak mindent, ha komolyan vennénk fényevővé válhatnánk, de arra is van tuti recept, hogy valamiért ártalmas. nem hülye cikkeket kell olvasni, hanem ahogy szoktunk, ízletesen főzni...

tegnap sütöttem kukoricaliszten pangát, hozzá majozézes krumpli volt. az unokám is imádja, mert valóban szálkamentes.

2012. febr. 5. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!