Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsinta sósan? Pár finom...

Palacsinta sósan? Pár finom sós palacsintatölteléket szeretnék kapni, ha lehet. Lehet tepsis is.

Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Én mindig cukor nélkül készítem a palacsintát, akkor mehet bele sós és édes töltelék tetszés szerint. A hagyományos húsos palacsintán kívül szoktam még reszelt sajttal-tejföllel, vagy jó fűszeres paripüré-reszelt sajttal. Ezeket ízlés szerint rétegezve is el lehet készíteni sütőben és utána rápirítani a sajtot a tetejére.

De ha lusta vagyok, és csak sós palacsintát ennék, akkor csak belekenem a hozzávalókat, feltekerem és megeszem. (A lányom csak édesen szereti...)

2012. febr. 9. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
A kedvencem a hortobágyi palacsinta :) Ledarálom a pörköltből a húst, ezzel megtöltöm a palacsintát (én is mindig cukor nélkül készítem, így nehezebb is odaégetni). Kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe rakom őket. A pörköltszaftot összekeverem egy nagy tejföllel (időnként fele tejföl-fele joghurttal), meglocsolom vele a palacsintákat, aztán összemelegítem őket. Isteni :)
2012. febr. 9. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

köszi szépen az eddigi válaszokat, mindegyik nagyon jól hangzik. a hortobágyit eddig csak étteremben ettem, de attól nem voltam elájulva, elég ízetlen volt.

mindkettőtök, amit írtatok nagyon finomnak tűnik.még annyit, hogy feltekerve, vagy négybehajtva szoktátok megtölteni és átsütni?

2012. febr. 9. 13:09
 4/6 anonim válasza:
100%
Én szoktam csinálni gombával töltött palacsintát. 1 fej vöröshagymát megdinsztelek, rá rakom a meghámozott, feldarabolt gombát. Sózom, borsozom. Megvárom, hogy a leve elföjjön. A végén sajtot reszelek bele. Sós balacsintába töltöm.( a palacsinta átmérőjébe töltöm) A két végét behajtom és hengerbe feltekerem. Tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Bő zsirba kisütöm. Tartármártást szoktam mellé készíteni
2012. febr. 9. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm, szeretem a gombát, ki is fogom próbálni ezt is, és valamennyi ajánlatot.
2012. febr. 9. 16:07
 6/6 doboszoli ***** válasza:
100%
Éppen ma lesz, "kicsivel" több bakonyit sikerült főzni, így ez kerül bele megvagdalva, majd kirántjuk.
2012. febr. 10. 05:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!