Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell gulyáslevest főzni?

Hogyan kell gulyáslevest főzni?

Figyelt kérdés
Ne nézzetek hülyének a kérdésért,még nem vagyok egy nagy ász a konyhában,és például gulyáslevest még sosem főztem,de holnap szeretnék. Várom a receptjeiteket,ha van rá időtök,akkor kérlek részletesebben írjátok le. doboszoli válaszát is várnám,mert sok jó tippjét láttam már itt. :) Köszi!
2012. márc. 9. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Hali. [link]


Itt egy link. nézz körül ;)

2012. márc. 9. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Hosszadalmas lenne leírni, de talán majd valaki rászánja magát, itt viszont úgy van leírva, ahogy én szoktam csinálni. Marhahúsból az igazi, de én szoktam csontozott pulyka felsőcombból is készíteni, ilyenkor libazsíron dinsztelem a hagymát.

[link]

2012. márc. 9. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Főzöl egy pörköltet, azaz:

Hagymár apróra vágsz, olajon dinszteled, rá teszel pirospaprikát, majd rá a húst, fehéredésig pirítod. Fűszerezed sóval, borssal, tehetsz bele pár gerezd fokhagymát. Kockát, vegetát, egyéb szemetet nem érdemes használni, bárki bármit is mond.

Ha kifehéredett a hús, teszel bele apróra vágott paprikát, paradicsomot, paradicsom helyett jó a sűrített is. Felöntöd vízzel, hogy ellepje. Ha nagyjából kész a pöri, teszel bele répát, fehérrépát, ezután két lehetőséged van: ha babosan szeretnéd, akkor teszel bele áztatott babot, ha nem, akkor krumplit, bár a kettőt együtt is teheted, ha szeretitek. Felöntöd vízzel, hogy leves állaga legyen. Megfőzöd.

Ha szeretitek, tehetsz bele csipetkét: egy tojást, kis lisztet, kis vizet, sót gombóccá gyúrsz és belecsipegeted a forró levesbe, ahol fél perc alatt megfőnek.

2012. márc. 9. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Még annyit a recepthez, hogy én karikára szoktam vágni a zöldséget és kicsit előbb teszem bele, mint a krumplit, mert a mostani krumpliknak elég 10-15 perc főzés is. Finom bele egy kis Erős Pista is.
2012. márc. 9. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

valóban fontos, hogy milyen húsból tervezed, mert a marhalábszár a legeslegjobb, utána jöhet más. esetleg disznólapocka, comb. legvégső a szárnyas, de az már csak

"gulyás jellegű", de azért finom leves. fontos a többi hozzávaló is, és a szakaszos főzés.

ha más nem jön közbe részletesebben is leírom:)persze, csak, ha kéred...

2012. márc. 9. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Disznóhúsból terveztem főzni,már ha az is jó magában marha nélkül.

Azt mondjuk írhattam volna,hogy a pörköltreceptet vágom,azt szoktam főzni,csak a további lépésekkel nem vagyok tisztában. Viszont a pörköltet zsírral készítem,a leveshez is mehet zsírral,vagy inkább olajjal?


Köszi az eddigi válaszokat,írhattok még! :)

2012. márc. 9. 17:53
 7/10 anonim ***** válasza:

A zsír az igazi, szerintem. Főzd meg a pörköltet annyira, hogy a husi jó félfövésben legyen, akkor a levét hígítsd fel, és rakd bele a zöldséget, és ahogy itt írta valaki, amikor már a zöldség is jó félig megfőtt, akkor a krumplit, és így kb. egyszerre fog az egész készre főni.

Bár én szoktam bele tésztát is főzni (lebbencs, vagy fodros kocka tészta), azt akkor teszem bele, amikor a krumpli van félfövésben. Ja! Amikor felhígítod a lét, és felforrt, kóstold meg, valószínű, hogy utána kell sózni!

2012. márc. 9. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

zsírral készítsd a pörköltet, úgy, ahogy már "vágod", ez a Te titkod:)), mindig csak annyi lé legyen rajta, amit a következő fázis megkíván, vagyis először tegyél bele vegyeszöldséget, a zeller fontos,. legalábbis az én gulyásomban. ha a zöldség félpuha, utána a krumpli, szintén csak kellő mennyiségű víz pótlásával,. legvégül a csipetke, és aki szereti vágott petrezselyem a tetejére.

én még a pörkölt szakaszban egy hámozott paradicsomot, és egy nagyon apróra vágott kisebb paprikát is teszek bele. fűszerként őrölt köményt, és gerezd préselt fokhagymát.

no és a jó minőségű pirospaprika sem lényegtelen.

remélem a sok jó válasz közül kihámozod a kedvedre valót:)

2012. márc. 9. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Jó pörköltet nem lehet olajjal főzni,csak zsírral,és a vegetát,delikátot el kell felejteni. (Minden ételből) Helyette valódi fűszereket kell használni.

Gulyást lehet sertéstarjából vagy lapockából is főzni,de a marhalábszár az igazi.

2012. márc. 9. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem használok én sem delikátot vagy más ilyen fajta ízesítőt,én is inkább fűszerezek.

Köszönöm a válaszokat! :)

2012. márc. 9. 21:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!