Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldség alapú, zsírszegény...

Zöldség alapú, zsírszegény főétel ötleteket tudnátok adni?

Figyelt kérdés
Milyen főételt készítenétek zömében zöldségekből? Lehet benne esetleg egy kis hús, vagy tejtermék - sajt, tejföl stb. Tészta ne legyen benne (max. egy nagyon-nagyon pici), és lehetőleg zsiradék is csak nagyon minimális, vagy semennyi. Sütve, főzve, nyersen, mindegy. Nem muszáj, hogy fogyókúrás kaja legyen, inkább csak egészséges.

2012. márc. 13. 15:07
 1/3 anonim ***** válasza:

gyakorlatilag minden normális főételt elkészíthetsz zsíszegényen, egészségesebben.

leheletnyi zsiradékon, vajon vagy olivaolajon kevés csirkemellett csíkokra vágva, de akár kis szeletkékben megpárolsz, pirosra sütsz.

ugyanennyi zsiradékban készíthetsz hozzá bármilyen zöldségköretet, borsó, zöldbab, külonböző zöldségmixek,brokkoli, cukkini, kínai kel, gomba.... és még sorolhatnám.

póréhagymával akár pörkölalapon is készíthetsz csirkemellet és zöldséget is. ehhez kevés párolt rizs is mehet.

savanyúkáposztát is használhatsz bátran,vagyis székelykápsztát is készíthetsz zsríszegényen.egy-egy kanál

sovány tejföl, joghurt, reszelt sajt bármire mehet, amihez illik.

használj sok zöldfűszert, azpk is változatossá tehetik a menüdet.ha szereted a fokhagymát, azzal is izesíthetsz, nagyon finom húsokhoz és zöldségekhez is.

sovány halat párolva, vegyeszöldséggel, esetleg kevés rizzsel szintén nyugodtan fogyaszthatsz.

konkrét receptet nem írtam, de én így főztem magamra, amilkor fogyóztam, és nem éheztem, nem volt unalmas.

még valami, gyömölcsleveseket é spárolt gyümölcs köretet is érdemes

beiktatni.

2012. márc. 13. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
MINDEN étel egészséges,ha változatosa étkezel. Semmihez nem kell sok zsír,elég egy-egy evőkanálnyi. Nem a zsír hiányától lesz egészséges egy étel,ahogy akkor sem feltétlen egészségtelen,ha több a zsír alatta.
2012. márc. 13. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Bármilyen főzelék: kelkáposzta, karaláb, tök, zöldbab, borsó. Ezek mellé valami szárnyas sütve, ami a legkevésbé zsíros.

Ha nem főzelék van a sült mellé, hanem rizs, vagy krumpli, akkor zöldségféléből mehet mellé bármilyen saláta nyersen, vagy párolva, öntettel, mártással, tartárral, hasonlóval.

2012. márc. 13. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!