Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudok finom eredeti...

Hogyan tudok finom eredeti paellát csinálni?

Figyelt kérdés
Olyat ami jó gazdag mindenben és finom.
2009. jún. 18. 12:35
 1/2 anonim ***** válasza:

csirkés paella


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1-1 piros és narancssárga húsú kaliforniai paprika

20 dkg ujhagyma

4 csirke alsócomb(12-13dkg -osak)

2 ek oliva olaj

25 dkg gömbölyü szemü rizs

késhegynyi sáfrány

1,2 l zöldségerőleves(kockábol)

10 dkg mirelit zöldborsó

1-2 ek citromlé

bors

petrezselyemzöld

citrom karikák


Elkészítés:


1)a vörös és a fokhagymát külön-külön felkockázzuk.A paprikát kockára,az ujhagymát karikára vágjuk.A lábasban felhevitett olajon a csirkecombokat erőteljesen megpiritjuk.Megsózzuk,megborsozzuk,majd

kivesszük és melegen tartjuk.

2)a visszamaradt zsiradékban a vöröshagymát üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a paprikát és az ujhagymát.maj degyütt tovább sütjük.Beleszorjuk a rizst,kissé megpiritjuk,és a sáfránnyal füszerezzük.A levessel felöntjük és felforraljuk.

3)a combokat a rizsre fektetjük,és fedő alatt,közepes hőfokon kb.25 percig főzzük.Belekeverjük a borsót,és további kb.10 perc alatt készre főzzük.A csirkecombokat kivesszük.A sáfrányos rizst sóval-borssal-citromlével ízesitjük,majd1-1 combbal tányérokra szedjük.Petrezselyemzölddel és citromkarikákkal díszitjük.

2009. jún. 18. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

* 1 kis csirke

* 25 dkg sertésoldalas

* 20 dkg cserkészkolbász

* 1 kis fej vöröshagyma

* 3 gerezd fokhagyma

* 3 paradicsom

* 2 zöldpaprika

* 25 dkg rák

* féltucat kagyló

* 1 doboz konzerv articsókaszív

* 1 dl kilejtett zöldborsó

* 3 dl rizs

* 3 evõkanál olaj

* só

* törött feketebors

* 1 csapott evõkanál pirospaprika

* sáfrány


A csirkét vágjuk kis darabokra, kockákra a sertéshúst, és az olajon nagy1ángon pirítsuk meg.


Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát meg a fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szeletelt zöldpaprikát és tovább süssük tovább.

Mikor félig megpuhult megsózzuk, a tüzrõl levesszük, közékeverjük a pirospaprikát a rizst, és 6 dl forró vizet.


Keverjük bele a zöldborsót, a karikákra vágott kolbászt, a sáfránnyal fûszerezzük és fedõ alatt kis lángon pároljuk.


Mikor majdnem kész, beletesszük a rákot a kagylót és ha valamennyi belevaló megpuhult, a leszürt konzerv articsókát. Ezzel már csak átmelegitjük.

2009. jún. 18. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!