Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi asszonyok, segítségét kérem?

Házi asszonyok, segítségét kérem?

Figyelt kérdés

Brassóit szeretnék csinálni, meglepni vele a párom. Mostanság próbálkozom a főzéssel, így sajnos fingom sincs mi kell hozzá, hogyan kezdjek neki.


Megköszönném, ha leírnátok alaposan. Annyit tudni kell, hogy a párom jó fűszeresen eszik.


Előre is köszönöm.



2012. ápr. 21. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:
27%
hát krumpli meg hús meg fűszer. meg olaj.
2012. ápr. 21. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Éppen ma főztem. Ahogyan én csinálom (mások lehet, hogy másként):

Először megsütöm kockára vágva a krumplit, azt félreteszem

Kockára vágom a husit (=sertéscomb, de lehet bármi más is)

Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek aranysárgára, belerakom a husit, sózom, borsozom. A hús először enged egy pici levet, várd meg míg elfövi, majd elkezd a husi is aranybarnára sülni. Ha már puha, hozzákavarom a kész sültkrumplit, rányomok egy pár girizd fokhagymát, a gázt elzárom alatta, és néhány percre beborítom, míg a fokhagyma íze, illata jól átjárja az egészet.

2012. ápr. 21. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Először is kockára vágott füstölt szalonnát kell kiolvasztani. Aztán mehet bele a nem túl finomra vágott vöröshagyma (1 cm-es kocára vágva), és szinte azonos időben mehet bele a szintén kockára vágott szűzpecsenye.

Az egészet alaposan le kell pirítani, hogy a hagyma megpiruljon, és a hús kifehéredjen. Aztán tegyél rá egy kis vizet, fedőt rá, és puhítsd fel teljesen.

Azt a kis vizet hamar elpárologja, és tovább pirul benne minden, erre figyelj.

Ízesítése: só, bors, majoranna, fokhagyma. Kb 10 perc alatt megvan.


A köret: Főtt-sült burgonyát szoktam hozzá csinálni, tehát a kocka krumplit kicsit megfőzöm sós vízben, és utána bő zsiradékban megsütöm. De ha keveset csinálsz, és kicsi (1,5-2) cm-esekre vágod a burgonyát, és lassan sütöd,(160 fok) akkor a főzés elhagyható, megsül csak úgy is. (csak tovább tart)


Aztán a kettőt összekevered.

Más hússal is lehet, ha pl cs.mellből csinálod, nem árt pár percig pirítani a hagymát hús nélkül, hogy egyszerre készüljön el.

Ha keményebb a hús (sertés comb) Akkor csak minimális hagymát tegyél bele az elején, és a vége felé tedd bele a többit, hogy ne főljön szét teljesen, hanem darabos is legyen benne. (alaposan lepirulva)

2012. ápr. 21. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
Én jó sok fokhagymát, és majorannát teszek bele.HÚÚÚÚ! DE SZERETEM!!!
2012. ápr. 21. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Még annyi, hogy vegyél hozzá mondjuk káposztával töltött csípős almapaprikát. Felejthetetlen élmény lesz! :)

(vagy csemegeuborka is jó, de kell valami savanyúság)

2012. ápr. 21. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
A brassói nehéz kérdés, mert mindenki máshogy csinálja. Az én anyukám fagyasztott borsót is tesz bele, miután megpirítja a húst. Én csak így szeretem.
2012. ápr. 22. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!