Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babfőzelék konzerv babból?...

Babfőzelék konzerv babból? Hogyan csinálnád?

Figyelt kérdés

2012. máj. 2. 14:37
 1/8 anonim ***** válasza:

A konzervet levével együtt öntsd lábasba, forrald fel. Ha kell adj hozzá sót, majd rántsd be. Ízesítsd tejföl, pici cukor, ecet, vagy citromlé és kész.

(Szerintem a konzerv-babnál az órákig tartó főzést spóroltad meg, bár nem lesz olyan ízű, mert a tartósítószert nem fogod tudni belőle kivonni)

2012. máj. 2. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

szűrd le,mosd meg,lábasban ntsad fel vizzel,főzd fel,majd rántás rá,és fűszerezés



a megmosással eltünteted a konzervizt nagyjából

2012. máj. 2. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Sehogy nem csinálnám, mert nagyon rossz íze van, néha chillis babot szoktam belőle csinálni, ilyenkor a levét leöntöm és a babot szűrőn jól átmosom, de még így is érződik a konzerv íz. Apróra szoktam vágni csirkemellet, megforgatom chillis fűszerkeverékben, átpirítom a húst olajon, fűszerezem oreganóval és bazsalikommal, adok hozzá jó sok fokhagymát, pirospaprikát, felöntöm vízzel és kb negyed óra alatt a húst puhára főzöm, ilyenkor adom hozzá a lemosott konzerv babot, egy kanál ketchupot, kis csípős paprikát, friss bazsalikom leveleket, átforralom és fokhagymás piritóssal tálalom, így érződik legkevésbé a kellemetlen tartósítók íze.
2012. máj. 2. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Pont azért szeretnék konzervet,mert a szárazbab nagyon soká főne meg,és erre most nincs időm!


Ez a csilis bab nagyon jól hangzik kedves 3.,esetleg írnál nekem mennyiségeket és pontosabb receptet? Köszi!

2012. máj. 2. 14:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Úgy szoktam készíteni, hogy egyből a rántással kezdem, kanál zsír, rá a liszt, pirítom, rá egy zúzott fokhagyma, gyorsan a tetejére az átmosott bab, felöntöm vízzel, bele néhány karika gyulai, csabai, v. lángolt kolbász, még néhány karika lecsókolbászt is teszek bele, vagy tarját összevágva, ami van otthon, és főtt tojás is lehet a köret még. Lencsét is ugyanígy, egy kis doboz 1 adag.
2012. máj. 2. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Sózni természetesen kell, a beletett kolbászok intenzív, vagy nem ízétől függően.
2012. máj. 2. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 mustafa33 ***** válasza:
Egy gyufásskatulyányi apróbb kockára vágott füstölt szalonnát megsütök, ebben megpirítok egy kockákra vágott fej hagymát, egy kisebb ugyanolyanra vágott zöld paprikát, őrölt bors (ha van négyszínű) , piros paprika, chili paprika, paradicsom vagy sürítmény, darált hús (vagy ha gyorsan konzervből), össze pirítom, ebbe bele a babot (ha paradicsomos akkor nem kel bele külön paradicsom). Egy pizzériás haver hozta ezt chili receptet Chiléből. Azóta nagyobb a forgalma.
2012. máj. 3. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 mustafa33 ***** válasza:
Ja kihagytam, csakis vörös babot.
2012. máj. 3. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!