Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam, hogy ne...

Hogy csináljam, hogy ne áztassa el a tésztát?

Figyelt kérdés
Fagyasztott eperből akarok epres kuglófot sütni.
2012. máj. 5. 16:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem a legjobb választás.

Szűrőn hagyd kiolvadni, hadd csepegjen jól ki. Vagdosd fel kisebb darabokra, mikor már kezd kiengedni.


Ezután két tippem van:


1. Valahogy leitatod (a papírtörölköző ráragad, a vásznat nem tudom hogyan lehet utána kimosni). Esetleg a kiolvasztás végén egy pár fordulat gyümölcscentrifugával.


2. Beteszed a sütőbe egy tepsibe egy időre, a legkisebb fokozaton, mintha aszalnád.


Utána az eperdarabkákat lisztbe forgatva tedd a kuglóf tésztájához.

2012. máj. 5. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. máj. 5. 17:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem sokkal jobban bevált, hogy a készre kevert tésztához gyorsan hozzákeverem a FAGYOS epret, és AZONNAL sütöm. Igy még soha nem áztatta el a süteményt és nagyon finom lett, mintha frissen szedett eperböl lellen.

A lecsepetgetös módszert nem szeretem, mert az eper fele elfogy, ezen kivül az ize sem lesz igazán olyan, mint ha igaz lenne, hanem inkább befött-szerü.

2012. máj. 5. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!