Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miből mennyi kell ebbe a...

Miből mennyi kell ebbe a receptbe?

Figyelt kérdés

múltkor olvastam egy receptet,tudna valaki segíteni a mennyiségekben? Hagymát megdinsztelen zsíron, bele a husi, fehéredésig kevergetem, teszek rá egy kis delikátot, kicsi vizet és addig párolom amig elfő a viz... kb.15 perc aztán rányomok globus kechupot, annyit hogy szószos legyen, néha teszek rá pirospaprikát, csak a színe miatt és összekeverem a tésztával.


kb mennyi hagyma,tészta,ketchup elegendő 75 dkg húshoz?



2012. máj. 12. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

két közepes hagymát dinsztelj meg,amit szinte pépesre főzzél egy kevés vízzel. süsd vissza zsírjára, ekkor rá a hús, kis só és fehéredésig kevergetni. utána fedő alatt hagyni, hogy saját levében párolódjon. ha félpuha akkor tegyél rá pirospaprikát, ( fűszereket amit szeretsz )

nem tudom mit akarsz belőle, ha kecsaposat, akkor kb 1,-1,5 decit tegyél bele, és persze a fűszerek se pörköltnek valól legyenek, hanem pl oreganó, bazsalikom.

ebben a kecsapos szaftban fejezd be, ha kell még pótolhatod, hogy elég szószos legyen. látni fogod, hogy milyen, kell-e még hozzá kecsap.

fél kiló bármilyen tészta a zacskón lévő leírás szerint elkészítve jó hozza.(csavart, penne, kagyló stb.)

2012. máj. 12. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy ez micsoda? Nem hangzik túl jól, elég mosléknak tűnik... Delikát, ketchup...? Szerintem jobban járnál, ha valami mást készítenél, de te tudod.
2012. máj. 12. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
ja,igen,milánói akar lenni,ismerősöm írta amúgy,és mondták,hogy nagyon finom,sőt hasonlít a menzai milánóira..:) első válaszolónak nagyon köszönöm!
2012. máj. 12. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
34%
A milánóiba sonka és gomba kéne... Tartom: ez egy moslék.
2012. máj. 12. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez valami milánóihoz hasonló étel akar lenni, szerintem ne tegyél pirospaprikát, inkább sűrített paradicsomot, azzal is le lehet pirítani, attól is szép, piros színe lesz, és ízt is kap, jó természetesen, amit irt Neked a jóindulatú válaszoló, oreganó, bazsalikom fűszerek, és utána a ketchup,só, bors, és jó köret a tészta.
2012. máj. 12. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne kecsapot tegyél rá, hanem helyette van ez a dobozos paradicsom szósz, direkt tésztára. Bazsalikommal, ha lehet frissel. Meg tegyél bele pici cukrot.
2012. máj. 12. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Írok Neked még egy ételt, hentes tokány a neve. Egy fej v. hagyma dinsztelve, rá egy-két gerezd fokhagyma, apróra vágva. elkevered gyorsan, rá a sűrített paradicsom, 3 evőkanállal, kicsit pirítani, rá a csíkokra vágott hús, lehet csirkemellfilé, v. pulyka, de sertéscomb is, fehéredésig pirítani, felönteni vízzel, 2-3 dcl. bors,só puhára párolni fedő alatt, baromfinál ez 40 perc, végül, 2 db nagyobb csemege uborkát hosszában négybe vágsz, és ráteszed a húsra. Még 10 percig párolod, a savanyú uborkától egy jellegzetes ízt kap, rizs, de tészta is lehet a körete.
2012. máj. 12. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
A kérdésből nem derült ki, hogy mire gondol a kérdező, de a moslékot csak az ismeri legjobban, aki vályúbúl eszik...
2012. máj. 13. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
egyébként tegnap elkészítettem,elfogyott az összes,nagyon finom lett,olyan mint a menzai milánói :P . mindenkinek köszönöm a segítséget!
2012. máj. 14. 20:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!