Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Füstölt tokaszalonnából...

Füstölt tokaszalonnából milyen étel készíthető? Kb.1 kg-os darab lapul a hűtőmben egy hónapja, de még nem találtam rendes receptet hozzá.

Figyelt kérdés
2012. jún. 6. 13:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%

1.- Nagyon tudnám díjazni, ha zúzott fokhagymával megkenve, vacsira puha kenyérrel, esetleg zöldpaprikával, paradicsommal ehetnék belőle.

2.- Vékony szeleteket szelsz belőle, és sütni való húsokat (elsősorban u.n. száraz húsokat) betekersz velük. Pl. nagyon finom így a báránycomb, vagy éppen a fácánsült, és egyéb vadhúsok. De felhasználhatod pl. sertéscomb sütésénél is.

3.- Kockára vágva, egy kicsit átsütve, finom a túrós tészta tetejére is töpörtőnek

2012. jún. 6. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Felénk nem füstölik a toka szalonnát. Megfőzik az abalében, és piros paprikával, és fokhagymával dörzsölik be. Hideg helyen tárolják. Ha füstöltem lenne, én bablevest főznék a levében, amiben megfőzném, mert szerintem ugy a legjobb.
2012. jún. 6. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
73%

Vagy tényleg megfőzöd, és főtt füstölt szalonnaként jó hidegen eleszegeted, vagy sima sültszalonnaként, hagymával, tojással, illetve olyan ételek alapjaként, amik úgy kezdődnek, hogy süssünk ki egy kis füstölt szalonnát...

Mindenhogyan finom.

Amúgy mifelénk is főtt, fokhagymás, paprikás szalonnaként

készítik, "csécsi" szalonnának is hívják.

2012. jún. 6. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 doboszoli ***** válasza:
100%

Jómagam is rendszeresen gyártok füstölt toka szalonnát, pótolandó vele a már régen nem beszerezhető vastag érett hátszalonnát.

8-10 percre forró zsírban megúsztatom, majd ha kihűlt 10 napig megy sóba, ezután rendesen füstölöm.

Innentől nyersen, sütve, főzve, ételbe is felséges.

(Ha nem "ugrasztom meg" a zsírban, állaga átmenet lesz a biciklibelső, és a csizmatalp között.)

2012. jún. 6. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ahogy kiírtam a kérdést, tudomásomra jutott egy nagyon klassz recept teljesen véletlenül, a neve: kuruclakoma siligóval :-) természetesen római tálban elkészítve....
2012. jún. 7. 07:54
 6/19 anonim ***** válasza:
73%

Szívesen venném, ha megosztanád velünk, mert én e néven nem tudtam rátalálni.

köszi szépen:)

2012. jún. 7. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én rögtön megtaláltam. Nagyon jó ötlet valóban. A karaj ugyis olyan száraz magában. De szerintem nem füstölt a toka benne.
2012. jún. 7. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor talán ide is tehetted volna, ha már ilyen ügyes vagy...:)))
2012. jún. 7. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Ez a siligó = lapcsánka és amit akartok tájszóval

2012. jún. 7. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Ez pedig a kuruclakoma!


Kérem mindkettőhöz a zöld kezecskét, megdolgoztam érte :)))

2012. jún. 7. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!