Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejlevest szeretnék csinálni...

Tejlevest szeretnék csinálni 1 liter tejből. Miből mennyit kell beletegyek? Főleg tésztából mennyit tegyek bele? És hogy kell egyáltalán tejlevest csinálni? Egy kétségbeesett 14 éves lány.

Figyelt kérdés
2009. júl. 16. 09:59
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen kétségbeeséskor én minig a www.mindmegette.hu oldalt használom.


Íme három recept:


Tejleves tésztával

Hozzávalók:


1 liter tej


3 evőkanál cukor


csipet só


1 db tojás


liszt



Elkészítés: A tojáshoz egy csipet sót és annyi lisztet adok, hogy kemény tésztát kapjak. Lereszelem a tésztát, reszelés közben lisztbe mártogatom, hogy ne ragadjon. Egy nagy tálcán eligazgatom, hogy ne tapadjon össze. A tejet fél liter vízzel és 3 evőkanál cukorral felforralom, majd beleszórom a tésztát, és 1-2 perc alatt készre főzöm.



Tejleves egyszerűen

Hozzávalók:


2 l tej


10 dkg tarhonya vagy rizs


fél csomag vaníliás pudingpor (2 dkg)


2 csomag vaníliás cukor


kristálycukor ízlés szerint (kb. 4-6 evőkanál)


reszelt citromhéj (lehet szárított is)


fehércsokoládé



Elkészítés: 1,8 l tejet felforralunk. A maradék 2 dl tejet kikeverjük a pudinggal és egy kis cukorral. Beleszórjuk a tejbe a tarhonyát vagy a rizst, időnként megkeverjük. Mikor majdnem megpuhult, beleöntjük a tejes pudingot és a vaníliás cukrot. Ízlés szerint édesítjük, citromhéjjal ízesítjük. Ha felforrt, elzárjuk.


Fehércsokit reszelhetünk rá. Hidegen és melegen egyaránt tálalható.


Megjegyzés:

Bármilyen tésztával is készíthetjük ugyanígy, tejben főzve.



Bodzás tejleves

Hozzávalók:


10 tenyérnyi bodzavirág


1 l tej


1 citrom


1 csomag vaníliás cukor


2 evőkanál búzakeményítő


5 dkg cukor


1 dl tejszín



Elkészítés: A bodzavirágokat leöblítjük, a virágocskákat lecsipkedjük. Egy maréknyit félreteszünk, a többit a tejjel leöntjük, és egy fél órán át áztatjuk. Leszűrjük, a virágocskákat kinyomkodjuk. Az így kapott illatos tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzakeményítővel elkeverve fölforraljuk. A tűzről levéve reszelt citromhéjjal ízesítjük és behűtjük. Tálalás előtt beleöntjük a tejszínt, és a félretett virágocskákkal meghintve adjuk asztalra.

2009. júl. 16. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!