Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kukoricát hogy főzöm meg gyorsan?

Kukoricát hogy főzöm meg gyorsan?

Figyelt kérdés

Tegnap kukoricát főztem,vettem 6-ot.

Betettem vizbe,és főztem,se só,semmi.

Receptes oldalakon olvasva 10 perc alatt kész kellett volna legyen.

Majd 2 órát főtt mire ehető lett.

Mit rontottam el?

Zsenge csemegekukorica volt.



2012. aug. 9. 14:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Megpucolod, de a héját nem dobod ki. A csöveket alulra teszed, rá a héját, hogy jól beborítsa, arra öntöd a vizet, én forrót szoktam, mert forrástól számítva 10-15 perc, míg megfő. 6 cső kukoricára több liter víz kell, lassan forr fel. Fedőt kell rátenni. Só nem kell.
2012. aug. 9. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Ja, és természetesen végig forrnia kell (akkor is, ha felforrt és kislángra veszed, hogy ne fusson ki), nem elég, ha csak áll a vízben.
2012. aug. 9. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Itt olvastam, és nagyon bevált csemege kukoricánál. a vizet fölforraljuk. a lobogó vízbe tesszük a kukoricát, és gyengén sózzuk. amikor újra lobog a víz, attól számított 15 perc és teljesen tökéletes a kukorica.
2012. aug. 9. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Kuktában a forrástól számítva 20 perc.Mi igy készitjük,és nagyon finom.Mondjuk arra is kell figyelni vásárlásnál,hogy friss legyen,forgasd meg,mert ha "öreg" akkor főzheted napestig.
2012. aug. 9. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

*friss legyen,forgasd meg,mert ha "öreg" akkor főzheted napestig.


Nem a frissességtől függ... a csemege kukorica sosem "öreg", max. fonnyadt. De lehet kapni erős szemű (takarmány?)kukoricát is csemege néven, az bármennyire friss, soha nem lesz olyan puha és édes, mint a csemege. Akkor se, ha 5 perce szedték, és akkor sem, ha 2 napig főzitek. Fajta kérdése.


De az igaz, hogy fonnyadt, sárgult héjú kukoricát nem érdemes megvenni, mert valószínűleg napok óta áll a boltban.


Első

2012. aug. 9. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Jah,elnézést,nem vagyok egy kukorica szakértő:D Mindig tanul az ember:)
2012. aug. 9. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Én már idén párszor főztem, kis cukrot szoktam tenni a vízbe, majd amikor forr, bele a megpucolt kukoricát és pontosan 10 percig főzöm fedő alatt, utána sózom meg.

Ha tovább főzöd megkeményedik.

2012. aug. 9. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

Végig forrt a viz

Néztem 10 perc után,kemény,15 perc,kemény,utána 10 percenként,és majd 2 óra eltelt mire ehető lett


Csemegekukoricának volt kiirva,frissnek tűnt,nem volt öreg

Ezért nem értem.


Igaz utoljára pár éve főztem,de akkor még a kertben termett rendes kukorica,az sós vizben órákig főtt.

2012. aug. 9. 15:58
 9/12 anonim ***** válasza:
Kuktában főzd!!!!!
2012. aug. 9. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
nincs kuktám,csak emiatt nem is vennék,panelban alig van hely pakolni
2012. aug. 9. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!