Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott, tisztított...

Évike147 kérdése:

Fagyasztott, tisztított halfiléből mit lehetne készíteni?

Figyelt kérdés
A pároméknál én főzök, mert az édesanya elutazott és a fagyasztóban találtam -valószínűleg- ponty filét. Egész jól tudok főzni csak nálunk otthon nem szokott halas étel lenni, max halászlé, de én valami fincsi sültet szeretnék csinálni csak elképzelésem nincs hogyan álljak neki vagy egyáltalán mit lehetne kihozni belőle :)

2012. aug. 13. 10:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha kiengedett, besózod, ha állt a sóban néhány órát, panírozod és kirántod. Leginkább valami krumpli-köretet szoktak hozzá készíteni, esetleg tartárt is adnak hozzá.


Vagy sózod, fűszerezed ízlés szerint, és csak paprikás-lisztbe forgatva sütöd meg. Persze ez esetben is lehet (sok esetben) szoktak valamit adni mellé, bár sokan sütve inkább csak borozgatás-sörözgetés-csemegének adják.

2012. aug. 13. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

tudom h sültet mondtál de ez is fini.

Kis kockákra darabolsz 1 hagymát és zsiradékon megdinszteled. Felöntöd főzőtejszínnel, hozzáadsz gombát és a feldarabolt halat. Mikor megfött a hal, habarással besűríted. Spagettit főzöl és ezzel a szósszal összekevered. Sajttal tálalod.

Vagy vajat, sót, fokhagymát és petrezselymet összekeversz. Ezzel bedörzsölöd a halat és megsütöd

2012. aug. 13. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez jól hangzik.

A kérdés, hogyan van szelve a fagyasztott hal.

Egyszer én beszaladtam a csőbe, olyan vékony szeletekre volt a filézett hal felszelve, hogy nyersen akár újságot olvashattam volna rajta keresztül.

2012. aug. 13. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én halfiléből "rakott krumplit" szoktam csinálni úgy, hogy karikákra vágott főtt krumplit, paradicsomot és halfilét rétegezek, közé petrezselymes olajat csöpögtetek és sót, borsot teszek, a tetejére pedig sajtot reszelek és összesütöm. :) Ez is fini!
2012. aug. 13. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm szépen, ezek egyszerűen elkészíthetőek, nem lesz itt probléma :) Hát olyan 2-3 centis vastagságú, szóval ezzel nem lesz gond :) nagyon szépen köszönöm, és ha még van valakinek receptje szívesen elolvasom és ki is próbálom, mert nem kevés ilyen húst találtam :))
2012. aug. 13. 12:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha 2-3 cm vastag, akkor:

Sózd és borsozd be sütés előtt 1-2 órával.

Zománcos tepsit vastagon kenj ki vajjal és tejföllel. Rakd bele a halszeleteket, rakd körbe hasáb burgonyával, a két ellentétes sarkába tégy 1-1 csípős paprikát, locsold meg 1 citrom levével, majd a tetejét kend meg ismét vastagon tejföllel. Teaszűrőn keresztül szórd meg a tetejét vastagon zsemlemorzsával (=ekkor csak a szép apraja fog rászóródni).

Alufóliával beborítod, amikor már puha a hal is és a krumpli is, fólia le, és szép pirosra sütöd. Jó étvágyat!

2012. aug. 13. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a nagy kedvenc a dorozsmai ponty.Neten rákereshetsz a receptre, de nagyon leegyszerűsítve ennyi: Ponty szeletek besóz, paprikás lisztbe forgat és bő olajban kisüt.Gombából tejfölös gombapörkölt, tészta, vagy nokedli kifőz.Tálalás:tészta, sült hal, gombaragu.Mennyei finom!!
2012. aug. 13. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :))
2012. aug. 14. 21:07

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!