Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnád pontosan, hogy hogy...

Leírnád pontosan, hogy hogy csinálod a kakaós csigát? Miből mennyit teszel bele? Meg az egész folyamatot. Nekem nagyon kiszáradt, mi lehet a baj? Valami praktika?

Figyelt kérdés

2012. szept. 7. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Én ezt szoktam megcsinálni és nem száraz.


Hozzávalók:

2 és fél dl tej

csipet só

10 dkg cukor

5 dkg Rama

2 db tojás

60 dkg liszt

2 és fél dkg élesztő

Elkészítés: Összedagasztjuk a tésztát, meleg helyen jól megkelesztjük. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, olajjal megkenjük. Én instant kakaót használok, azzal megszórom, feltekerem. Két-három centi szélesen felvágom, tepsibe teszem, egymástól kis távolságra, és kelesztem. Felvert tojással megkenem, és az előmelegített sütőben kis lángon megsütöm, amikor már kezd szép színe lenni akkor jó, és mehet a következő adag.

2012. szept. 7. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 dev dam ***** válasza:
Még olyat is lehet csinálni hogy amikor kiveszed a sütőből akkor meglocsolod meleg vaníliás tejjel .attól less sokáig puha.
2012. szept. 7. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 dev dam ***** válasza:
felszivja a tejet .
2012. szept. 7. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

én is azt ajánlom, hogy sütés közben locsold meg vaniliás tejjel.

nagyon fincsi, puha lesz.

2012. szept. 7. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

50 dkg liszt, 1 tasak porélesztőt elkeverni

2,5 dl tej, 0,5 dl olajjal dagasztani

keleszteni 40 percig


a lehető legvékonyabbra kinyújtod


20 dkg margarint mikroban puhitasz

2 ek sütő kakaó port

2 ek cukort a puha margarinal elkeversz

ezt a tésztára kened


feltekered késsel tekercseket várgsz


hideg sütöbe tedd a többi tepsit a sütő tetejére hogy kelljen a tészta


kb 10-15 percig süsd mikor a széle éppen barnul vedd ki így nem szárad ki


mikor kiveszed rögtön öntözd meg tejjel

megisza a tejet ettől is puhul.

2012. szept. 7. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt a receptet használom, még másnap is finom puha, már ha marad belőle. :) Szerintem is a sütés közbeni, tejjel történő locsolgatás puhítja egyébként.

2012. szept. 8. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!