Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet egy sutesbol...

Hogyan lehet egy sutesbol roogos sult krumplit csinalni hogy ne puhuljon meg?

Figyelt kérdés
Van amikor egeszen kemeny meg van amikor nagyon puha ugyanaz a fajta krumpli erre mi lehet a megoldas...
2012. szept. 23. 11:39
 1/3 anonim válasza:

Én úgy szoktam, hogy csíkokra vágom ( kb. 6-7 centisre) a krumplit, kb. 10 percig főzöm. Amikor elkezd forrni a víz, még hagyom 1 percig, aztán kiszedem és papírtörlővel leitatom róla a vizet.


Így kapsz félig főzött krumplit. Közben ajánlatos az olajat felmelegíteni. A forró olajba beleteszed a félig főtt krumplicsíkokat. Én 10 percnél nem szoktam tovább sütni, ha elég forró az olaj.

Amikor megsült, papírtörlővel bélelt edénybe szeded, és megsózod, ha sósan szereted. Kívül ropogós, belül finom puha.


Speciel én nem igazán szeretem a Mekis kajákat, kivétel a sültkrumpli. Szinte ugyan olyan sültkrumplid lesz, ha így csinálod, mint bármelyik gyorséttermi krumpli. Ízre, állagra ugyan az. Ismerősöm dolgozott a Mekiben, azt mondta, alig érezni valami különbséget az ő és az én krumplim között. :)


19/l

2012. szept. 23. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha bő zsírban sütsz viszonylag kevés krumplit, és nem hagyod a pucoláskor túl vastagra, akkor lesz sütéskor ropogós.

Ha kicsit vastagabbra hagyod és viszonylag többet, sokat sütsz egyszerre, akkor inkább lesz puha, mert a sok krumpliból kicsapódó víztől bepuhul a krumpli, és attól kezdve a közepe kb. úgy is marad.

2012. szept. 23. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam, ha konyharuhán leszárítom a hasábokra vágott krumplit, ropogós piros lesz, de belül még puha.

persze bő zsírban, nagy serpenyőben sütöm, éa a lényeg, hogy kényelmesen elférjen benne egy sütnivaló adag.

szűrőlapáttal óvatosan forgatom, majd papírtörlős tálra szedem.

csak tálaláskor sózom.

2012. szept. 23. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!