Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék csirkelábból 2 főre...

Szeretnék csirkelábból 2 főre húslevest csinálni. Hogy álljak hozzá. Ergo hogy kezdjem a főzést. Mennyi lábat vegyek, úgy hogy vacsira és ebédre is legyen, jah és ha megfőztem a húst akkor át kell szűrnöm a levét egy másik edénybe?

Figyelt kérdés

2012. szept. 29. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
65%

Fél kilót legalább. mosd meg kapard le a bőrét és vágd le a körmöket, vagyis pedikűrözd főzés előtt. rendesen felteszed húslevesnek,. sok vegyes zöldséggel, egy szem hagymával (megmosva héjastól)egészborssal. lassan főjön, szinte csak gyöngyözzön, mint bármelyik húsleves.

só, egy csipet cukor, ami a zöldség ízét kiemelei. a csirkeláb jóízt ad a levesnek.

ha teljesen puha, leszűrüd, egy kis levesben főzöl ki mellé valamilyen finom tésztát. (csiga, cérnametélt, de gríz vagy májgaluska is lehet.

tálaláskor tésztával, zöldséggel, aki szereti a lábat annak azzal tálalod.én sepeciel imádom, szinte szét is rágom az ujjait:)

2012. szept. 29. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
23%

Én az első válaszolóval nem értek egyet,ne haragudj,de a húsleves,akár sertés,akár csirke nem így készül.

Ha nem csak az íze miatt főzöd bele a lábakat,akkor fél kilót vegyél,ha megeszitek.

A jó csirkeleves meg más is így készül,nálunk jó tanyasi,falukban,lagzikban.

Felteszed főni a jól átmosott,lábakat vízbe főni,teszel bele,megpucolt krumplit(ne legyen zavaros,meg finom is),pucolt vöröshagymát,sárgarépát(minél több,annál szebb színe lesz),zellert,fehérrépát,petrezselymet,egy egész fehér paprikát,karalábét,delikátot,pici sót,egész borsot,csipet őrölt szerecsendiót,ha felforr lehabozod,és készre főzöd.Leszűröd a levét,a többit félreteszed,delikátos húslében tésztát főzöl és vagy külön tálalod,vagy beleteszed a többi levest is!

2012. szept. 29. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom mi a bajod az én válaszommal, mert szinte ugyanzt írtad Te is.:))én nem használok delikátot, hanem sok zöldséget, kevés fűszert,hagymát. a Kérdés pedig csak a csirkelábra irányult, azért nem írtam más részét csirkének.én is meszűröm, a tésztát egy kisléban levesben főzöm ki mellé, szóval nem értem mi a gondod velem.
2012. szept. 30. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne haragudj kedves válaszoló igazad van teljes mértékben.tényleg bocsi,csak annyit furcsáltam,hogy a hagymát héjastul használod,és nem teszel bele szerecsendiót,pedig az kell,még ha sok zöldséget is használunk fel,a delikátot is merd használni,sokkal finomabb,mintha csak sózzuk a levest!Ne haragudj.
2012. okt. 1. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm. megfőztem és finom volt :)
2012. okt. 7. 19:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!