Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a mézeskalács...

Miért kell a mézeskalács tésztáját egy éjszakára a hűtőbe rakni? Mennyi a minimális idő, amit benn kell lennie?

Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 12:47
 1/6 anonim válasza:
Ha hűtőbe teszed,jobban összeáll atészta,nem töredezik a nyújtásnál.ha nagyon nagy vészhelyzet van,akkor nem kell egy éjszakára betenni.de ha karácsonyra csinálod szerintem még tedd be;)
2012. dec. 20. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
Előző vagyok ez egy nagyon jó recept és sokáig puha marad:) [link]
2012. dec. 20. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Azért érdekelt volna, mert össze akarok állítani, de úgy, hogy amikor hazajön, akinek csinálom, éppen ehessen belőle, és ne lássa meg idő előtt a meglepetést. De próbálom úgy szervezni akkor, hogy titok maradjon.


A receptet köszönöm, úgyis aggódtam, hogy vajon puha marad-e az, amit találtam, de ha azt mondod ez jó, elhiszem. :)

2012. dec. 20. 13:58
 4/6 anonim ***** válasza:

én egy órát pihentettem az erkélyen. ez a recept még ovodás korombol való,anyukám kérte el a szakácsnéniktől akik maguk sütötték az ovisoknak,nekünk és még egy hét múlva is puha volt.

75 dkg lisztben elmorzsoljuk a 15 dkg margarint. 30 dkg porcukrot bele 4 tojással, 2 majdnem evőkanál szódabikarbóna 4 evőkanál méz citrom héj, 1-1 k.kanál fahéj és őrölt szegfüszeg. összegyúrod sima tésztává, egy órát pihen a hűvösön utána jöhet a mókásabb része a kinyomkodás.tojásfehérjével kend meg a formák tetjét sütés elött. máz; 1 tojasfeherje 20 dkg cukorral kiverni azzal a rugos bizgenytyűvel.

2012. dec. 20. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
*cukormáznak is porcukor!
2012. dec. 20. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Csivibaba ***** válasza:
Tavaly én is olyan mézeskalácsot csináltam, amit pihentetni kellett egy éjszakát. Idén viszont kaptam egy receptet, ami sokkal jobb! Nem kell pihentetni, egből lehet sütni és a család szerint finomabb, mint a tavalyi. Az első adag másnapra puhult meg, a második pedig egyből puha lett!
2012. dec. 21. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!