Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertés körömből hogyan csinálj...

Sertés körömből hogyan csinálják a pörköltet?

Figyelt kérdés
2013. jan. 16. 15:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

Én így szoktam:

Olvasztott zsíron hagymát pirítok, majd kevered hozzá fokhagymát, pirospaprikát, egyéb zöldséget, ha teszek bele, végül a felvágott húst. Pár perc kevergetés után felöntöm vízzel, sózom, majd kis lángon, fedő alatt főzöm több órán át. A vizet van, hogy pótolni kell, a kevergetés pedig nem árt 20-30 percenként legalább. Fűszerezni ízlés szerint lehet közben. Ha gondolod, az utolsó 20 percben felöntheted borral is. Akkor jó, ha a hús jó puha, és elválik a csonttól, szaftos.

2013. jan. 16. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Tisztitsd meg, és darabolt fel amennyire tudod. Csinálj hozzá pörköltalapot sok hagymával. Tedd bele a feldarabolt körmöt és puhára főzd. Ez kb 2-3 óra, a végén sűrűsödik a leve, vigyázz le ne égjen. Ízesítéshez még tegyél bele foghagymát és majorannát. Nagyon finom lesz. Főtt krumplival tálald.
2013. jan. 16. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Első vagyok, még annyi, hogy én hosszú lével hagyom, és belefőzöm a krumplit is, így az igazi :)
2013. jan. 16. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
2013. jan. 16. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Kuktában szoktam főzni, úgy 1 óra alatt puha, mint egy pörköltet, hagyma/fokhagyma/köménymag, pirospaprika, 1 db zöldpaprika és paradicsom, végén kis vörösbor.
2013. jan. 16. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan a többi húsból.

Zsíron (semiképpen nem olajon) hagymát pirítasz, rá teszed a pirospaprikát, majd a feldarabolt körmöt. Kicsit átforgatod, majd egy kevés vízzel felöntöd. Sót, borsot, teszel bele, nyáron paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főzöd. Ha elforrja a levét, akkor mindig egy pohárnyi langyos vízzel pótolod.

Akkor jó, ha amikor megfőtt, nincs sok leve, csak szaftja.

2013. jan. 16. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 doboszoli ***** válasza:
94%

Jómagam így készítem: (nagyon kedvelem)

A megvásárolt, lehetőleg első körmöket, alkalmas eszközzel(említettem korábban a kis palackos gáz égőt) feketére pirítom, majd alaposan lesikálom. Ekkor a köröm szép sárgásbarna színt kap, és az íze...

Négyfelé vágom, kés, és csontfűrész segítségével, bárd, balta felejtős.

Kukta fazékba teszem főni, néhány szem bors, fokhagyma, vöröshagyma, só társaságában. A jelzéstől fél órát főzöm.

Közben többször visszafőzött hagyma alapot készítek, utolsó visszafőzés után rárakom a husit, intenzív tűzön kevergetve pirítom, amíg zsírjára sül. Sóval, borssal, fokhagymával, köménnyel, majoránnával ízesítem.

Az őrölt paprika hozzáadása után a leszűrt főzőlével öntögetem fel, általában fel is veszi, így nincs ízveszteség. Egy jó óra alatt készre főzöm, ha kell, a végén utána ízesítem.

SOS krumplival, vagy friss kenyérrel, savanyúsággal adom az intenzíven pislogó kosztosok elé.

Villa csak a krumplis szafthoz kell, amúgy kézzel esszük, úgy, hogy a ragadós felséges szaft a könyökünkig folyik.

2013. jan. 16. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
62%

Ahogyan én szoktam:

Fehér zsírral kikenem a lábas alját, oldalát, belerakok egy sor körmöt sózom, szemes borsot, egy pár szem szemes köménymagot. Ráterítek egy sor szálára vágott vöröshagyma+karikára szelt zöldpaprika keveréket, majd ismét egy sor köröm, amit szintén sózok, borsozok ...

A legtetejére husi kerüljön. Ha valaki szereti a nagyon csípőset, akkor az a hagymával együtt belekarikázhatja azt is, aki ezzel óvatosan bánik, az vágja ketté és a legtetejére tegye, ha kell, menet közben ki tudja szedni.

Kb. fél pohár vizet öntök rá, majd amikor már felforrt, megmutatja, hogy a hús mennyi vizet adott ki magából. Annyit pótolok, hogy a lé éppen ellepje a körmöt. Ettől kezdve kb. közepes lángon főzöm.

Nem kavarom, csak rázogatom, mintha bogrács lenne. Amikor már csak kb. fél óra van hátra a teljes puhaságig, a törtpaprikát csak akkor teszem rá.

Ha nem bogrács, akkor teflon, és nem fog odaragadni!

2013. jan. 16. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
64%

8-as vagyok!

A megtisztított körmöt ráfektetem a vágódeszkára, a két nagy köröm között nagykéssel végigvágom, a két rövid ujját is le lehet vágni róla, ott ahol a forgócsont van, majd keresztbe is el lehet a csuklós-csontok mellett szépen vágni késsel, és semmi csontszilánk nincs a kajába.


Ugyanúgy, ahogy a csirkénél "tudod", hogy kell vágni ahhoz, hogy akár a szárnyát, akár a combját szépen el tudd vágni, a sertés első körmét is ezzel a módszerrel gyönyörűen fel tudod darabolni.

2013. jan. 16. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Finomakat fõztetek.:)
2013. jan. 16. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!