Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell rántott húst...

Hogyan kell rántott húst készíteni?

Figyelt kérdés
Főztem már és sütöttem is, viszont rántott húst még sosem csináltam. Elmondanátok minden egyes részletet nekem? ... mekkorára vágjam a húst? milyen húst? mibe forgassam? kloffolás? olajban? zsírban? mennyi olaj vagy zsír? fűszerezzem? miben süssem? Köszönöm

2013. jan. 19. 14:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
2013. jan. 19. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Ha sertés-combot akarsz, akkor azt kb. fél cm-es vastagságra szeld, és úgy kezdd el klopfolni, stb. stb .

2013. jan. 19. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az is sokat segít, ha megpróbálsz visszaemlékezni, anyud, mamád, hogyan csinálta!
2013. jan. 19. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

én mindig csak sertés karajt rántok, mert a comb nagyon száraz, kemény, a karaj jó puha. ujjnyi szeletekre vágom, egy kg karajból 15-17 szelet szokott kijönni. ki klopfolom, besózom, egy pici bors (külön.külön minden egyes szeletet. aztán kb 5-6 tojást felverek egy csipet sóval, és elkezdem panírozni, liszt, tojás, zsemlemorzsa. majd forró, bő majdnem egy liter olajban kisütöm.


holnap én is ezt fogok csinálni. nem nagy ördöngősség, menni fog :)

2013. jan. 19. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 doboszoli ***** válasza:

Leírom a tippemet, aztán majd döntesz.

Ha "első bálos" vagy, akkor mindenképpen a karajt javaslom, abból is a rövidet. Szeleteltesd fel az alkoholgőzös leheletű hentessel, csonttal együtt.

Ha szűz van rajta, azt előre vetesd le.(jó lesz másra is)

Sütésre disznózsírt javaslok, olajban is jó persze, de...

A szeleteket besózva klopfold olyan bő fél centisre, a rajta levő hártyát 2-3 helyen vágd át.(a csonttól és a vágástól nem ugrik össze sütéskor)

Liszt, tojás, morzsa, megint tojás,megint morzsa.

Hevíts zsírt egy serpenyőben addig, amíg a beleszórt néhány szem morzsa "pezsegni" kezd.Rakd bele szellősen a bepanírozott húsokat, és közepes tűzön süsd úgy, hogy közben 3-4-szer egy húsfogó segítségével megfordítod. magyarul ne süsd készre egyszerre az egyik felét.

A zsiradék legyen bő, de nem kell "úszni" benne a húsnak.

A kívánt aranybarna szín elérésekor szedd papírtörlőre, vagy csorgató rácsra a kész husit, és add az éhező nép elé.

A nehezebben szeletelhető (comb), és klopfolható(pl. tarja) valamint a csont nélküli karaj rántása, egyel magasabb kategóriájú felkészültséget igényel, ugyanúgy, mint a töltött bundázott húsok.

Majd referálj az eredményről, sok sikert!

2013. jan. 19. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Vettem karajt és most kezdem, minden egyéb takarítással együtt, de ha kész van írok :) Köszönöm a sok segítséget!!!
2013. jan. 19. 16:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Karajból csináltam, finom lett, átsült !!! :) Köszönöm a segítséget! Annyira kell még rájönnöm (bár lehet ez másoknál is így van) hogy a prézli, amikor lejön a húsról az olajban megég majd egy másik húsra megy rá és csúnya lesz ... erre van valami megoldásotok? ... vagy ez ilyen :)
2013. jan. 20. 12:25
 8/9 babybogyo88 válasza:
42%
Egy jó ötlet, zsemlemorzsa helyett kókuszba hempergesd meg, nagyon finom!Jó először még csak kevés húsból próbáld ki, ha nem izlik ne legyen gond :)
2013. jan. 20. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben,következő sütésnél kipróbálom :)
2013. jan. 20. 15:50

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!