Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Unom a megszokott magyar...

Unom a megszokott magyar kajákat. Írnátok ételeket ami finom, olcsó, és nem átlagos? Nem ilyen nagyon drága különlegességre gondolok, csak valamire ami új.

Figyelt kérdés
2013. febr. 1. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem kimondottan rezept, hanem csak elkészitési mód:


mindengéle rakott zöldségféléhez:

A zöldségeket csak picit fözni meg, hogy éppen csak nem legyen kemény.

A darált húst zsiradékon sóval, borssal, hagymával átpiritani, amig elsül a leve - fözni nem kell.

10 dkg vajból ( + 10 dkg liszt meg 1-2 dl tej meg füszerek) besamelt késziteni, ha besürüsödött, a tüzröl levéve belekeverni 2-3 nyers tojást, és jól kikeverni.


A zöldség felét a zsiradékkal nagyon vékonyan kikent tüzálló tálba tenni, a húst rásimitani, a maradék zöldséggel befedni és leönteni a besamellel. Aki akarja, szórhat rá tetszés szerinti reszelt sajtot is.


Sütöben 160-


Rizs NEM kell!!!

2013. febr. 1. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

BOCS, valamiért elküldte félkészen a választ, itt a teljes:


Nem kimondottan rezept, hanem csak elkészitési mód:


mindengéle rakott zöldségféléhez:

A zöldségeket csak picit fözni meg, hogy éppen csak nem legyen kemény.

A darált húst zsiradékon sóval, borssal, hagymával átpiritani, amig elsül a leve - fözni nem kell.

10 dkg vajból ( + 10 dkg liszt meg 1-2 dl tej meg füszerek) besamelt késziteni, ha besürüsödött, a tüzröl levéve belekeverni 2-3 nyers tojást, és jól kikeverni.


A zöldség felét a zsiradékkal nagyon vékonyan kikent tüzálló tálba tenni, a húst rásimitani, a maradék zöldséggel befedni és leönteni a besamellel. Aki akarja, szórhat rá tetszés szerinti reszelt sajtot is.


Sütöben 160-180 fokon kb 25-30 perc alatt pirosra sütni.


Rizs NEM kell!!!

2013. febr. 1. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyszer jött az ötlet, maradékok felhasználására, azóta viszont szoktam direktbe is:

Jénai aljára kevéske zsírt, arra sok-sok tejfölt. Arra teszem a főtt tésztát, vagy nokedlit, vagy főtt rizst. Annak a tetejére a pörkölt maradékot, és beborítom a hordós aprókáposztából készített párolt káposztával. Az egészet bekenem vastagon tejföllel, megszórom reszelt sajttal és bedugom a sütőbe/mikróba.


Ha nincs pörkölt-maradék: füstölt kolbászt karikára szelek, átforgatom egy kis zsíron, és akkor a jénai aljára annak a zsírját pakolom.

Ha nincs füstölt kolbi, akkor virslit karikára, kevés zsíron átforgatva, törtpaprikával, rövid lével felengedve, pár percig forralom, sóval, borssal ízesítem. Akkor ennek a szaftja megy a jénai aljára.


Szóval variációk egy témára, viszonylag gyorsan kész, ki lehet hozni olcsóból, és nem minden-napi.

2013. febr. 1. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Görög tepsis krumpli


1 kg karikázott krumplira, 1 nagy db natur joghurt, 1/2 citrom leve, héja, 1 pohár víz, só, bors, 1 tk görög fűszerkeverék, lefedve 40 perc a sütöben.


Túrófasirt


50 dkg túró, 1 t. ömlesztett sajtkrém, 1 tojás, 5-6 ek. liszt, 2 z. fokhagyma, só, bors

Mindent összekeversz, fél óra a méhütöben, forró olajban sütöd.

2013. febr. 1. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Szálára vágott vöröshagymát dinsztelj, majd tégy hozzá egy jó adag karikára szelt répát-gyökeret + ha a zöldborsód nyers, akkor azt is most tedd hozzá, forgasd át, majd egy kevés vízzel födő alatt párold félpuhára. Őrölt borsot és babérlevelet rakj bele.

Amikor már félig megpuhult, rakd bele a csirkemájat (ha a zöldborsód nem nyers, azt is most rakd hozzá), és azzal együtt főzd készre.

Van amikor a kockára vágott kész sült-krumplit is hozzákeverem a végén mint a brassóinál.

Máskor párolt rizst készítettem mellé köretnek.

2013. febr. 2. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi nagyon szeretjük a csirkemell tortát. A keresőben megtalálod a receptet. Hús-tojás-sajt kombinációja.
2013. dec. 19. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!