Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mibe használjátok a következő...

Mibe használjátok a következő fűszereket? Rozmaring, tárkony, curry, kömény, gyömbér, majoranna, kapor, szerecsendió, koriander. Kérlek írjatok, linkeljetek recepteket, amiket szerettek.

Figyelt kérdés
2013. febr. 4. 19:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Tárkony: tárkonyos ragulevesbe

Kömény: szinte mindenbe, különösen nehezen emészthető kajákhoz

Majoranna: borsófőzelékbe

Kapor: tökfőzelékbe

Szerecsendió: krumplipürébe


Ezekbe tuti rakok, egyébként mindig máshogy fűszerezem az ételeket, ahogy épp eszembe jut :) Ezért linkelni nem tudok sajna.

2013. febr. 4. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

curry-curry csirke rizzsel

tárkony-raguleves

rozmaring-pizza

majoranna-pizza, krumplifőzelék

kapor-tökfőzelék, kapormártás, túrókrémbe

szerecsendió-pizza, husok

koriander-rizs, melegszendvics, pizza

2013. febr. 4. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 bumbi02 ***** válasza:

Rozmaring, tárkony majoranna, csirkéhez, vagy nyúlhoz.



Csirkéhez raguban:


Lepirítom a hagymát kevés vajon, közé dobom a csíkokra szelt csirkecombfilét (omlósabb mint a mellfilé) megpirítom kicsit, kakukkfű, rozmaring, tárkony, só, bors és kevés víz, majd tejföllel behabarom:) Tésztával szerintem finom:)


Nyulat meg darabjaira szedve megszoktam párolni, majdhogynem teljesen készre kis sárgarépával, rozmaringgal, tárkonnyal, korianderrel, letörölgetem h száraz legyen, bepanírozom, és kirántom. A párolólevét pedig megcsinálom hozzá mártásnak:) Rántott húshoz kevésbé megy a mártás, de nálunk ez így alakult ki. Kevés liszttel begyúrt vajat beledobok a párolólébe (miután leszűrtem persze) esetleg kicsit tejszínnel dúsítom:) Ha az ember párolás után megpirítja a nyulat, akkor se téved nagyot:) Mindkét megoldás finom:)


A köményt többnyire krumplis és sertésételekhez, valamint káposztákhoz használom, a szerecsendiót sajtos ételekhez, krumplipüréhez:) kaprot csirkéhez vagy túrós ételhez, esetleg halhoz:)

2013. febr. 4. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A szerecsendió nagyon jól passzol sajtokhoz, tejszínes ételekhez, pl. sajtmártáshoz, krémlevesekhez.

A curry szerintem mindenhez jó, amiben még nincs más (domináns) fűszer.

A rozmaring savanykás húsokhoz szuper, pl citromos csirkemellhez.

De ezek csak példák persze.

2013. febr. 5. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!