Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen alkohol a legjobb a...

Milyen alkohol a legjobb a Gundel palacsintához?

Figyelt kérdés

A minap készítettem Gundel palacsintát és megpróbáltam meggyújtani a kb. egy evőkanálnyi mennyiségű rumot amit ráilletve melléöntöttem, de a run nem gyulladt meg. Az Aldiban kapható 40%-os, arany sárga színű Silverstone rumot használtam.


Valamilyen részműveletet kihagytam vagy nem jó alkoholt használtam erre a célra?



2013. febr. 12. 18:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendes rum lett volna meg gyullad : Való színü ,hogy valami higitott cuc volt :


[link]

2013. febr. 12. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Rum.
2013. febr. 12. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én Zsindelyes Kajszi barack pálinkával locsoltam és gyújtottam meg.
2013. febr. 12. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A 40%-os rum az kicsit kevés az égéshez.
2013. febr. 12. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
40% alkoholtartalmú ugyan miért gyulladna meg?
2013. febr. 12. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti gundel palacsintát nem flambírozzák.

Sokan keverik a crepe susette-vel amit flambíroznak, de még a serpenyőben.

egyébként rummal ízesítjük a tölteléket, és a csokoládészószba is lehet tenni.

2013. febr. 12. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, egyébként lehet meggyulladt, csak nem volt elég sötét, hogy lásd is a lángot. ezeknek általában nincs túl fényes lángja szóval sötét szobában látványosabb!
2013. febr. 12. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A Gundel palacsintát eredetileg NEM gyújtják meg, ezt csak egyes éttermek vették fel szokásként, mert igy jobban el lehetett adni.


De ha feltétlen flambirozni akarod, akkor 54%-os Rumot vegyél ugyanabból a márkából, a palacsinta leygen már elötte forró, és a rumot is melegitsd meg elötte kicsit a merökanálban (vagy amiböl ráöntöd), akkor meggyullad.


Ahhoz, hogy bármit flambirozni tudj, legalább 50%-os alkohol kell, de a 60-65%-os még jobb.

2013. febr. 12. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Kedves hozzászólók!

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2013. febr. 13. 08:49

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!