Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom, kicsit különlegesebb...

Finom, kicsit különlegesebb pulykaételek?

Figyelt kérdés

Vendégeket várunk, pulykából szeretnék valamit készíteni. Jómagam vegetáriánus vagyok, tehát lövésem sincs, hogy mit, csak azt tudom, hogy szeretik a pulykamellet.


Leginkább nem túl zsíros, elegánsan tálalható ételek érdekelnének.

Rakottas dolgok most nem játszanak, sem a sima rántott szeletek, és egyben sem szeretném kisütni a jószágot (lévén hogy amúgyis csak mellét vettem:D).


Milyen jól bevált, ízléses, finom, különlegesebb recepteket tudtok javasolni, amik megfelelnek a leírásnak? :) Előre is köszi!



2013. febr. 25. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Gombás- aszaltszilvás töltelékkel töltött pulymamellszelet, baconba tekerve.Szívesen leírom , ha érdekel.
2013. febr. 25. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Pulyka beigli (2 rúd)


Tészta:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

2 csapott evőkanál porcukor,

2 dkg élesztő,

2 dl tej,

20 dkg füstölt sajt (Karaván),

1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,


A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.


Töltelék:

15 szelet sajt (Pannónia, esetleg Trappista),

0,5 kg szeletelt Bacon szalonna (előre csomagolt, sós),

kb. 10 szelet vékonyra szeletelt pulykamell filé (0,5-0,8 cm vastag),

kevés örölt bors,


A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára egymás mellé rátesszük a Bacon szalonnát. Erre ugyanúgy rátesszük a pulykamell szeleteket. Kicsit megborsozzuk, de nem sózzuk meg, mert a szalonna eleve sózott. Mindezek tetejére helyezzük a sajt szeleteket. Az egészet szorosan feltekerjük, a végeit összenyomkodjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (ügyeljünk arra, hogy a papír ne legyen kiszáradva, mert akkor az egész leragad, és szétszakad a kivételkor), majd a belehelyezett beigli tetejét megkenjük egy felvert egész tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon szökni a sütés során. Lassú tűzön kb. 1,5 óra alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy a teteje ne égjen meg.

Hidegen és melegen is finom : Hidegen szebben szeletelhető : hideg tálra és magában is finom ..

2013. febr. 25. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Csirkemájat rakd leves-szűrőbe és egy-két pillanatra mártsd bele lobogó sós vízbe, csak annyi időre hogy a véres lé kiforrjon belőle.

A kivert, besózott hús-szeletek egyik oldalát borsozd be, jó vastagon kendd meg mustárral, egyik végébe rakj egy csirkemájat, a másik végét hajtsd rá. Ne göngyöld, csak hajtsd rá!!!

Alufóliát szelj csíkokra, egy-egy ilyen ketté-hajtott husit tégy bele, a fólia szélait körben tekerd fel. (Én duplába csavartam őket).

Bő forró zsírban süsd az egyik oldalát is így fóliástól kb 10 percig, majd megfordítod lapáttal és a másik oldalát is 10 percig. (Tv-ben láttam, nem hittem, de valóban szép puha és a husi külseje piros-ropogósra sült)

2013. febr. 25. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Ha egybe van, akkor én igy csinálnám. Az egész pulykamellet hegyes késsel sok helyem megszúrnám kb 3 cm mélyen. Felváltva l-l fél gerezd foghagymát, és fagyos füstölt szalonna csikocskákat dugdosnék bele. Jól megsóznám, és egy kis malacot formáznék belőle, spártával összekötözném, és fóliába csavarnám, szaloncukor formájura. Egy-másfél órát sütném - attól függ mekkora - . A fóliát levéve spárgátlanitva lehet szeletelni. Nagyon jó izü, és mutatós is lesz. Dugdoshatsz bele kaliforniai paprikát, csemege uborka csikot stb.
2013. febr. 25. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
33%
4-eske, fincsi amit írsz (mellesleg én is hasonlóban gondolkodnék), de a kérdező írta, hogy nem akarja egyben sütni!
2013. febr. 25. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy nem akarom egybe, hogy nem szeretnék egész pulykát sütni, csak mellét!!


Eddig a 4-es tetszik nekem is a legjobban, de köszi a többieknek is!!


Ha 1.5-2 cm vastag mell szeleteim vannak, abból is megvalósítható ez valahogy? Esetleg bevagdoshatom, és tehetem abba a dolgokat? Hány fokon süssem légkeverésesben kb, és meddig?:)

2013. febr. 25. 12:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Úgy még egyszerübb.

Nem is kell vagdosni, csak a szelelek közé szórni a dolgokat, és egymásra tenni, majd szorosan feltekerni, madzagolni, és fóliázni. Az eredmény ugyanaz lesz. Talán még jobb is, mert a szerelek között lehet sózni, borsozni, szórni a szalonnát, fokhagymát stb. Nekem gázom van, ott 3-ason szoktam csinálni a dolgokat, kb l70-l80 fokon egy- másfél óra.

2013. febr. 25. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor az lesz :))


Mindenkinek köszi a segítséget még egyszer :)))

2013. febr. 25. 14:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!