Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok ajánlani jó receptet...

Tudnátok ajánlani jó receptet egyben sült fasírthoz, aminek a közepében kemény tojás van?

Figyelt kérdés

Esetleg őzgerincbe is tenném, ha lehet. Egyszer csináltam ilyet, csak úgy, mintha fasírtat csinálnék, de akkor a belseje nem sült meg és szét esett az egész. (Igaz, kanállal ehető volt, de most nem így szeretném...)

Fél kilónyi darált húsom van, kenyérbél meg tojások. (Fűszerek is persze)

Holnap(ra) szeretném elkészíteni.



2013. márc. 2. 11:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Stefánia vagdalt, így keress rá.
2013. márc. 2. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be évek óta ez alapján sütöm . Alacsony hő fokon kezd el sütni 160C -fokon- 30-40 perc majd vedd nagyobbra hőfkot : 180 C_ra : Mindig őzgerinc formába sütöm : A formát kiolajozom és kibélelem sütő papírral ,majd alufolivával letakarva sütöm amig alacsony hő fokon van sütő : Majd amikor megemelem a hőfokot leveszem az alufoliát : Igy garantáltan megsül és szépen kitudom boritani a formábol..


■50 dkg (sertés) darált hús

■1 zsemle

■1 tojás

■3-5 főtt tojás

■1 hagyma

■1-2 gerezd fokhagyma

■1 tk mustár

■só, bors, majoránna

■olaj

■zsemlemorzsa

■pirospaprika (opcionális)


Elkészítés:

1.A zsemlét vízben puhára áztatjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy kis serpenyőben kevés olajon a hagymát világosra dinszteljük, végén a fokhagymát is belekeverjük.

2.Egy nagy tálban a darált húst villával szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a dinsztelt hagymát-fokhagymát és a kinyomkodott zsemlét. Fűszerezzük sóval, borssal, mustárral (esetleg pirospaprikával) és a tenyereink között szétmorzsolt majorannával. A masszát alaposan összedolgozzuk.

3.A főtt tojásokat meghámozzuk, a szélekből egy-egy vékony szeletet levágunk, hogy egyenes legyen (így a tojások tökéletesen egymás mellé helyezhetők).

4.A munkalapra alufóliát vagy folpackot teszünk, közepén csíkban megszórjuk zsemlemorzsával. Erre a csíkra fektetjük hosszúkásan a húsos masszát. Közepébe mélyedést készítünk. A tojásokat egymás mellé a mélyedésbe tesszük. A folpack vagy fólia segítségével a húst henger alakúvá formázzuk.

5.Egy tepsi alját olajjal kikenünk, a húshengert beletesszük (inkább belecsúsztatjuk). Tetejét kevés olajjal meglocsoljuk. 200 fokos sütőben 1 órát sütjük (ha teteje túlzottan barnul, takarjuk le fóliával). Sütés közben néha meglocsolgathatjuk.

6.A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt óvatosan kivesszük a tepsiből, hogy ne törjön el. Ujjnyi szeletekre vágva langyosan vagy hidegen tálaljuk.

2013. márc. 2. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

1000 köszönte, nem tudtam hogy így hívják ezt.

Kérdésem még, hogy van értelme előző nap összerakni és másnap sütni, vagy ezt frissen kell?

továbbá hogy a rizs mennyire illik hozzá? Mindenhol krumplival tálalják.

Ja, és maradt egy kevéske paradicsompürém. H azt is beleraknám elrontaná?

2013. márc. 2. 11:54
 4/9 A kérdező kommentje:
bocs az elírásokért...
2013. márc. 2. 11:54
 5/9 A kérdező kommentje:
És még egy kérdés, a zsemlemorzsának mi a funkciója? Hogy ne ragadjon le?
2013. márc. 2. 11:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan csináld meg előző nap és amig nem kerül sor a sütésre tedd hütőbe . Igy kicsit jobban összeérnek az ízek .

A zsemlemorzsa pedig azért kell ,hogy a hús nedvességéböl elszívjon valamennyit .

Bár mivel ehetitek ,főzelék ,rizs ,krumpli : Ha nem főzelékhez eszük itthon rizzs vagy krumpli van hozzá akkor szoktam fokhagymás tejszines mártást csinálni hozzá ,hogy kicsit szaftos legyen.


Fokhagymás tejszínes mártás .

5 gerezd fokhagymát ,kevés olajan barnára piritok ,de ne égjen meg ,majd kiveszem a gerezdeket kiskanál lisztet teszek a fokhagymás olajra majd a fokhagymát fokhagyma nyomon átnyomom ,és visza teszem az olajra majd 2dl 30% teszinnel felöntöm és kicsit beforralom .. só ,bors kész a mártás .

2013. márc. 2. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, sajnos tejmentesen étkezik a család (fele), ezért is olyan nehéz jó recepteket találni...

És emiatt aggódom, hogy nem lesz-e száraz rizzsel, de talán egy könnyű salátát csinálok.

Még annyi kérdésem van, hogy az őzgerincben benne formázod meg a húsmasszát, vagy a munkalapon, és utána teszed át?

És ha előző nap készítem, akkor kicsit több zsemlemorzsa legyen? Mert a hús tényleg levet ereszt, egy éjjel meg még többet...

2013. márc. 2. 12:09
 8/9 anonim ***** válasza:
az őz gerincbe formázom meg .sokkal egyszerübb : Nem kell bele több zsemlemorzsa ha előző nap készíted elő ..
2013. márc. 2. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Este nekifutok! :o)

2013. márc. 2. 12:29

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!