Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kuszkuszból lehet tarhonyát...

Kuszkuszból lehet tarhonyát csinálni? Külföldön vagyok és ez hasonlított hozzá a leginkább.

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 12:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Tarhonyát nem tudsz csinálni belőle : de tarhonya potlásra inkább a bulgur jó...
2013. márc. 7. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:

En is kuldok don elek es altala an le gel boltben szoktam talan I.

Nem tudom hol elsz,de talan meg lehet probalni egy lengthen Bolton keresini.

2013. márc. 7. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy HOL élsz, melyik országban.

Mert pl. Németországban létezik a tarhonya "Eiergraupen" néven (NEM azonos a "Graupen"-nel, az az árpagyöngy.


Kuszkuszból illetve bulgorból NEM lehet tarhonyát késziteni, azt búzalisztböl és tojásból gyúrt tésztából lehet csinálni. (Keress rá reszelt tészta néven sok helyen le van irva az elkészitési módja). Ha ehhez nincs kedved, akkor bulgurt elöirás szerint elkészitve hasonló jellegü köritést kapsz, mint a tarhonya, de nem egészen ugyanolyan.

2013. márc. 7. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó...Hogy is van ez??? :)
2013. márc. 7. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
ma 12:58-es: mit akarsz pontosan tudni?
2013. márc. 7. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A ma 12:57-es vagyok.


Kicsit kuszára sikerült a válaszom, megpróbálom rendezni.


1. A kuszkusz illetve a bulgur tört búzaszem, a kuszkusz kisebb szemcséjü és legtöbbször elöfözött, ezért ezt elég forrásban lévö vizzel leforrázni és kis idö múlva fogyasztható.


2. A bulgur nagyobb darabokból áll, és ezt fözni is kell, hasonlóan, mint a rizst.


3. A bulgur elkészitve hasonlit a tarhonyára kinézetre, izre viszont nem olyan, valamennyire más.


4. A tarhonya búzalisztböl és tojásból készitett gyúrt tészta, amit eredetileg különbözö mértü rostán nyomtak át, és igy kapta a megszokott szabálytalan szemcsés alakját. Ezt rosta hiányában is el lehet késziteni, ha a nagyon keményre gyúrt tésztát nagy lyukú reszelön lereszelik. (A reszelésnél figyalni kell, mert könnyen az ember keze is lereszelödik) Ezt lehet szárítani is, akkor sokáig eláll.


5. Ami meg az Eiergraupe-Graupe kérdést illeti:

A Graupe az a Magyarországon is ismert árpagyöngy, ezt Németországban használják levesbetétként is meg köritésként is, hasonlóképpen, mint nálunk a tarhonyát/rizst.

Az Eiergraupe lényegében kisszemü tarhonya, a neve az Eier - tojás szóból jön és a tojásos gyúrt tésztára utal, a Graupen pedig az alakára vonatkozik, arra hasonlit alakban és méretben is.


Remélhetöleg sikerült minden pontot érthetöbben leirni, ha valami még nem világos, akkor szivesen válaszolok.

2013. márc. 7. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!