Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet főtt tésztát...

Hogyan lehet főtt tésztát ízesíteni fillérekből, pl. lisztből, vízből, hagymából, esetleg máshogy olcsón?

Figyelt kérdés
Nagyon olcsó legyen ha lehet, a paradicsompüre pl már "drága" nekem...

2013. ápr. 5. 09:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Voroshagym abból csinálhat az pörkölt alapot. Fokhagymát pici olajban meg piritsa, a tésztát bele forgatva kész a fokhagymás tészta. Vajas rontás tejjel fel engedve es beforralva kész a besameles tészta. Ha teszel bele szerecsendiot, meg finomabb. Tejföl be vagy joghurtba kapros kevert, az is finom. Mid van otthon?
2013. ápr. 5. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Kevés zsíron, olajon zsemlemorzsát pirítol, és abba forgatod bele a kifőzött tésztát. Picit megsózod, ha akarod a tányéron megszórod cukorral, lekvárral, esetleg mézzel, de maradhat sósan is.
2013. ápr. 5. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Hát pl. egy kis olaj, liszt, pirospaprika, hagyma, fokhagyma, olcsó margarin, egy-két tojás, eseleg egy kis doboz tejföl, esetleg egy nagyobb doboz Tescos joghurt, ilyenek... Pörkölt alapot olcsón, tésztára hogy csinálod? Mások is írjanak! Köszi!
2013. ápr. 5. 09:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Olajban megpiritom a voroshagymat, pirospaprika, só, bors, komenymag, pici víz es kész is van.
2013. ápr. 5. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Tojásos tészta? A forró tésztara ra öntod a felvert tojást es megpiritod.
2013. ápr. 5. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
tojásos nokedli
2013. ápr. 5. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
62%

Amikor a 4-es sorszám alattival készen vagy, akkor 1-2 ek. tejfölben símára kavarsz lisztet, hozzáforralod, és ezt az "mártást" használod a főtt tésztához. Én is csináltam már ilyet, nagyon fincsi tud lenni.

De egyébként nálam ez a tojáspörköltnek is az alapja.

2013. ápr. 5. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam enni hagymás tésztát. Nem spórolásból, hanem azért, mert nagyon finom. Kicsi olajon megdinsztelem a felszeletelt hagymát (ez lehet vörös-, lila-, póré-, vagy újhagyma, akár vegyesen), megfűszerezem sóval, borssal, ha lehet zöldfűszerekkel is és beleforgatom a kifőtt tésztát. Néha szoktam bele paprika csíkokat, vagy vékony répa szeleteket is tenni, csak azok kicsit nehezebben puhulnak meg, ezért kevés vízzel fedő alatt megpárolom.
2013. ápr. 5. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Gomba+tejföl. Hagymát megpirítod, ráteszed a gombát, ha összeesett, akkor lisztes tejföllel összeforralod. Só+bors kell hozzá. Esetleg pirospaprika.
2013. ápr. 5. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam olyat is csinálni, hogy kifőzöm a tésztát, majd összekeverem egy ksi tejföllel, és vaniliáscukorral megszórom(ha van reszelt citromhéjjal is)

Hagymástészta ráütök pár db tojást és megszórom pirospaprikával.

Simán megeszem a főtt tésztát(ha már hó vége van és csak ez van, hó közepén van lekvár is akkor azzal keverm össze)

Ha van egy-két db krumplid hagymás-krumplistésztát tudnál csinálni, kb 40ft 2nagy db

2013. ápr. 5. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!