Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puszedli receptet írna valaki?...

Puszedli receptet írna valaki? Olyasmit szeretnék csinálni, mint a Király puszedli, vagy a madaras áruházban a nagy dobozos csokis bevonatú.

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Csokis-diós puszedli


Hozzávalók:

12 dkg liszt, 12 dkg margarin, 5 dkg kakaó, fél tasak sütőpor, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg csoki, 10 dkg dióbél, 2 dkg vaj


Elkészítés:

A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. A margarint a cukorral, a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, a vaníliás cukrot és a lisztes keveréket. Fakanállal jól összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a reszelt csokit és a darált diót. Vékonyan vajazott sütőlapra kiskanállal diónyi halmokat szaggatunk, és megsütjük őket.


Kókuszos - csokis makron puszedli


Hozzávalók:

625 ml kókuszreszelék

165 ml csokitörmelék (ét-tej)

165 ml sürített tej

5 ml vanillia

Elkészítés:

Összekutyulni az egészet,sütőlapra kis gombócokat kanalazni távol egymástól és 190 fokon aranybarnára sütni.


Mézes puszedli

Hozzávalók:

1/2kg porcukor

2 egész tojás

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál őrölt fahéj

vagy Kotányi mézes kalács fűszerkeverék

1/4 kg langyos méz

2 evőkanál olaj

1 evőkanál olvasztott zsír

2 dkg szalalkáli

1 dkg szódabikarbóna

2,5 dl forralt tej

1 kg liszt

Tetejére:

1 tojásfehérje

10-15 dkg porcukor (a tojás nagyságától függően)

pár csepp ecet.

Elkészítés:

Egy tálba rakjuk a hozzávalókat, kivéve a tejet, szódabikarbónát, szalalkálit. A lisztből 80 dkg használunk fel, a többit később öntjük hozzá. A tejet meglangyosítva 2 bögrébe tesszük. Az egyikbe a szalalkálit tesszük, míg fel nem fut kevergetjük. (Vigyázzatok, ha friss a szalalkáli, ez elég hamar megy!) a másikba a szódabikarbónát,

jól elkeverjük, és a tálba öntjük midkettőt. Jól elkeverjük, ne maradjon benne csomó. Ekkor hozzáöntjük a maradék lisztet. Jól összedolgozzuk (Ha ragad, kis lisztet még szórhatunk rá). Egy tálba rakjuk, tetejét meglisztezzük, lefóliázzuk, és 1 napig hűtőbe rakjuk, ezalatt megkeményedik. 2-3 adagra osztjuk, és 1 cm vastagra kinyújtjuk. és pici pogácsa szaggatóval (3 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt (vagy zsírozott lisztezett) tepsibe jó messze egymástól lerakjuk. Kisütjük. Tetejét még melegen bekenjük a tojásfehérjehabbal, amit úgy készítünk, hogy a tojásfehérjét kikeverjük (nem felverjük !)a porcukorral és pár csepp ecettel. Én sütőecsettel szoktam vékonyan a tetejét átkenni. Ha kihűlt a puszedli, és a teteje nem ragad, jól záródó dobozba tesszük, mert levegőn megkeményedik.


Csokis mazsolás-mandulás puszedli


Hozzávalók:

15dkg liszt

2dkg kakaópor

1 kávéskanál szódabikarbóna

10dkg reszelt csokoládé

10dkg vaj

10dkg méz

1tojás

1-1 csipet őrölt gyömbér és őrölt fahéj

25 szem mazsola vagy mandula

Elkészítés:

A vajat nagyobb tálban kikeverjük a tojással,majd hozzáadjuk a többi nyersanyagot:kakaóport,szódabikarbónát,csokoládét,mézet,lisztet és a fűszereket.Fakanállal az egészet jól összekeverjük. Teáskanál segítségével a sürőpapírra nem túl közel egymáshoz 25 halmocskát rakunk. Mindegyikbe belenyomunk 1-1szem mazsolát vagy mandulát vagy akár mindkettőt is egymás fölé. 200fokra előmelegített sütőben 10-12percig sütjük,majd kihűtjük. Jól zárodó dobozban sokáig frissen maradó sütemény.



Sok szerencsét:)

2009. okt. 15. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2009. okt. 16. 07:35

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!