Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az átkom gríz. Hogy kell...

Az átkom gríz. Hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
Probálok már 1-2 honapja csinálni grizestésztát szinte minden héten megprobálom.de nem megy..nem sikerül segitsetek mi a titka a griznek? hogy ne legyen csomos?? :)

2013. júl. 12. 13:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Kis olajon megpirítod, állandóan kevergetve, amíg szép barna nem lesz. Majd csak annyi vízzel öntöd fel mindig, amennyinél még nem lesz folyós, addig kevered, amíg felszívódik. Én meg is szoktam kóstolni, hogy jó e már.
2013. júl. 12. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

én is úgy csinálom,hogy kevés olajon pirítom,majd kevés vizzel felöntöm-és én úgy tanultam,hogy nem kevergetni kell hanem rárakni a fedőt,és 10-15 percig otthagyni-majd fedőt le,és össze is lehet keverni a tésztával.


(amikor a fedőt rárakom,elzárom alatta a gázt)

2013. júl. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 bibus26 ***** válasza:
Én csak jól megpirítom olajon. Soha nem engedem fel vízzel, nem főzöm. Pirítás után rá a tészta, összekeverem és kész is. Nagymamám is így csinálta, és én így szeretem...
2013. júl. 12. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy csinálom ahogy a második írta. Kis olajos aranybarnára pirítom, figyelve hogy ne égjen oda (állandó keverés mellett, lassú gázon) majd felöntöm vízzel ami épp ellepi, és félre húzom és fedő alatt hagyom párolni. Akkor már nem keverem. A végén szépen össze lehet keverni a tésztával..
2013. júl. 12. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Te nem kevered véletlenül a prézlis tésztával? :-O
2013. júl. 12. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem is volt már csomós, ilyenkor ne fakanállal, hanem villával keverd szét a tésztában és a csomók is elkeverednek majd.
2013. júl. 12. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek :) az összes variációt kipróbálom :) hát prézlis tészta..nem is tudtam hogy úgy is lehet csinálni :D
2013. júl. 12. 15:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is így csinálom, mint ahogy a többiek írták. Vízzel szoktam felönteni, de én a grízhez teszek még cukrot, vaníliás cukrot és egy kis fahéjat. Egyszer kóstoltam olyat, ami csak pirítva volt, és úgy borították a tésztára. Borzalmas volt, ropogott a gríz és semmi íze nem volt. Nem is ettem egy falatnál többet.
2013. júl. 13. 02:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!