Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fekete erdő tortához a...

A fekete erdő tortához a meggyes pudingos krémet hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
a neten találtam nagyon sokat, mindegyik másképp volt. De nekem azt mondták, hogy a pudingot itt vízzel kell megfőzni, nem tejjel. Mennyi víz kell akkor hozzá ?
2013. aug. 6. 14:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Kétféle pudingot szoktam hozzá főzni, az egyiket a meggybefőtt levével, az szép bordó és kissé savanykás lesz, és egy hidegen kikeverhetőt tejszinnel, erre teszem a rumba áztatott meggyet, majd a két krémet felváltva körbe nyomom rá a tortalapra, így nagyon gusztusos és finom lesz.
2013. aug. 6. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Vízzel nehogy főzd, annak semmi íze nem lesz, ilyet még nem is hallottam.
2013. aug. 6. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2013. aug. 6. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez Fekete Erdő eredeti receptje : Én mindig ezt csinálom ..


A kekszalaphoz:

10 dkg kakaós keksz

5 dkg vaj

sárgabaracklekvár


A piskótához:

15 dkg étcsokoládé

3 tojás

15 dkg liszt

10 dkg vaj

5 dkg cukor

egy csipet só


A csokoládés-meggyes réteghez:

10 dkg étcsokoládé

1 evőkanál vaj

meggybefőtt


A főzött csokoládékrémhez:

2 dl tej

3 tojás sárgája

5 dkg étcsokoládé

1 evőkanál cukor

fél zacskó vagy 3 lap zselatin


A bevonathoz:

2, 5 dl habtejszín

3 evőkanál porcukor

fél zacskó vagy 3 lap zselatin

4 evőkanál meggypálinka


A díszítéshez:

meggybefőtt

reszelt csokoládé


A piskótához a csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztom, a tojásokat szétválasztom, a sárgákat elkeverem a cukorral, csokoládéval és a liszttel, a fehérjéket a sóval kemény habbá verem, majd sütőpapírral kibélelt, 18-20 centiméteres, kapcsos tortaformában három egyenlő részletben, darabonként 10 perc alatt 180 fokos sütőben megsütöm, a lapokat félreteszem.



A kekszalaphoz a kekszet ledarálom vagy zacskóba téve, sodrófával porrá zúzom, majd elkeverem az olvasztott vajjal, és a sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodom. A hűtőbe teszem.


A csokoládés réteghez felolvasztom a csokoládét, hozzákeverem a vajat.


A kekszalapos tortaformát kiveszem a hűtőből, megkenem a baracklekvárral, és ráhelyezem az első piskótalapot. Erre rácsorgatom a csokoládét, megrakom meggyszemekkel, és ráhelyezem a következő piskótalapot.


Megfőzöm a krémet: a tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett a cukorral kikevert tojássárgákhoz öntöm, majd az egészet visszaöntöm a lábosba, és közepes lángon sűrűre főzöm, közben folyton kevergetem, és nem hagyom felforrni. Belekeverem az apróra vágott csokoládét, majd a feloldott zselatint. A krémet a tortára öntöm úgy, hogy a kapcsos forma keretét is fennhagyom, majd az egészet a hűtőbe teszem.


Amikor megdermedt, az utolsó piskótalapot is a tortára helyezem. A tejszínt kemény habbá verem a pálinkával és a cukorral, hozzáadom a feloldott zselatint, majd ezzel vonom be a tortát. A tetejét meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítem.

2013. aug. 6. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
hűha! nagyon szépen köszönöm! :)
2013. aug. 6. 17:35

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!