Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen arányok vannak ehhez a...

Milyen arányok vannak ehhez a sütemény tésztához?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Sajnos elveszett a recept, és már nagyon régen nem csináltam. Az alábbi anyagok sütemény tésztához voltak jók valamilyen arányban - jellemzően almás pite.


Volt benne liszt, cukor, tojás sárgája, egész citrom héja, margarin, és tejföllel volt összegyúrva. Sütőpor nem emlékszem, volt-e benne, élesztő pedig biztosan nem volt. Aki véletlenül ismeri ezt a receptet, és tapasztalatból tudja az arányokat, had kérjem meg rá, hogy írja ide föl. Köszönöm.



2013. aug. 18. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Ebben a receptben nincsen tejföl, azon kívül minden van, amit leírtál. Linzertészta, most sütöttem, isteni omlós lett:

[link]


Hátha segít valamit :)

2013. aug. 18. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
A linzer tészta kicsit más, mint a pite, de ez is hasznos link volt, köszönöm. Egyébként egészen biztosan tejföllel volt összegyúrva.
2013. aug. 18. 16:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Az én almáspitém receptje.

30 deka liszt,20 deka vaj/margarin , de zsírral is lehet keverni, 10 deka porcukor, egy citrom reszelt héja, egy csipet só, egy tojás sárgája és annyi tejföl, hogy gyúrható rugalmas legyen a tészta.

a zsiradékot elmorzsolom a lisztben, utána mehet a többi hozzávaló. a tejföl mellettem van és annyit teszek hozzá, amennyi szükséges. 1-2 kanál általában elég.

ha tökéletesen összegyúrtam a pitetésztát, kettéveszem és legalább fél órát pihentetem.

Utána kinyújtom az elsőt, és kibélelem vele a sütőpapíros tepsit.(nem kellene a papír, de én szeretem) megszúrkálom villával sok helyen a tésztát, majd megszórom egy kis szitált zsemlemorzsával. erre jön az almatöltelék, amit mikróban egy picit előpároltam. szép vastagon elterítem rajta, majd kinyújtom a másik lapot is, és a nyújtófával ügyesen ráterítem az almára. megint megszúrkálom bőven.

a maradék tojásfehérjébe teszek egy csapott kanál tejfölt, egy teáskanál porcukrot és villával jól felverem. ecsettel rákenem a tészta tetejére. szép piros puha lesz a teteje tőle.

hát kb 45 perc-1 óra, mire szépen megsül, de, ha már a fahéjas almaillatot érezni, akkor általában kész is.

Teljesen kihűtve lehet szépen kockákra vágni.

2013. aug. 18. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Valami hasonló lesz, de mintha az arányokon még lenne mit csiszolni. Például 30 deka liszthez 20 deka margarin csak nekem tűnik durván zsírosnak?
2013. aug. 19. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:

a jó linzer/ pite tészta arányai:

3:2:1 (liszt:zsiradék: cukor)

2013. aug. 19. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz zsíros, ez az eredeti arány, és mindig be is válik.
2013. aug. 19. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Akkor kiindulok a linzer alapból, és majd kísérletezgetek az arányokkal kicsit. A jelek szerint csak saját ízlés, hogy én a linzer tésztáknál egy kicsit kevésbé zsíros és kevésbé édeset szeretek. Mondjuk 20 deka margarinhoz sokkal inkább 50 deka liszt.
2013. aug. 20. 12:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan...kis sem tudod nyújtani, ha mégis, olyan száraz kekszed lesz, hogy beletörik a fogad.

Bárki írhat itt bármit, úgyis Te döntesz, hogy mit csinálsz. Tiéd a pálya.

2013. aug. 20. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Jó jó harapni azért nem kell :) A tippeket köszönöm, az arányok végül kísérleti úton be lettek tesztelve.
2013. aug. 24. 08:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!