Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan folytatnátok? Padlizsán...

Hogyan folytatnátok? Padlizsán karikákat paprikás lisztbe forgatom és forró olajban kisütöm.

Figyelt kérdés
2013. aug. 19. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

Az ismerősöm előtte meghámozta, majd sütés után úgy kezelte, mintha valami hús-szeletkék lennének, és összerakta tepsibe/jénaiba mint a rácpontyot!


A padlizsánt eddig még csak rántva készítettem, paprikás lisztbe forgatva még nem!


Mondjuk hasonló módszerrel rácpontyot már én is csináltam, csak nem padlizsánból, hanem pattiszonból.

2013. aug. 19. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
részleteznéd azt a csillagtökös dolgot?...köszönöm!
2013. aug. 19. 15:55
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Elveszett a recept 2. része?:)

Akkor csak így folytatom: a pirosra sült szeleteket itatóspapírra szedem, majd tartárral tálalom.

2013. aug. 19. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem is volt recept :-) Eddig magamtól találtam ki, de nem tudom, mit csinálhatnák tovább, valami rakott szerűre gondoltam...
2013. aug. 19. 16:02
 5/10 anonim ***** válasza:

Kisütöd a paprikás lisztbe forgatott padlizsánt.

Uborkaszelőn leszelsz nyers krumplit, szálára vágsz vöröshagymát, felcikkezel lédús paradicsomot. Ezeket összekavarod, sóval borssal ízesíted


Tepsit/jénait kicsit kizsírozol, vastagon tejfölözöl, majd belerakod az összekavart krumpli-hagyma-paradicsom egyveleg felét, utána jöhet a kisütött padlizsán, majd a keverék másik felével beborítod. A tetejét is vastagon megkened tejföllel, fóliával borítva a sütőben puhára sütöd, majd fólia le, és a tetejét megpirítod. Ha akarsz szórsz még egy kis reszelt sajtot is, azzal együtt pirítod meg.

2013. aug. 19. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja:)))Én is panírozom, rántom a padlizsánt, annál nincs finomabb, mint a ropogós kéreg között a puha zöldség!!!

Mit szólnál - ha már kisütötted - a szeletekre öntenél felvert tojást, amit kis tejfellel megbolondítottál, plusz reszelt sajt bele. Bors, kis csili. Sütés, míg színt kap? Én megenném most is.

2013. aug. 19. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

azt hiszem már kezdem is a sütést, mert még pár ötlet és nem fogom tudni eldönteni, melyiket is válasszam....köszönöm mindenkinek :-)


ma nyert az utolsó...utolsó előttinél a paradicsom a baj...párom azt nem eszi... :-(

2013. aug. 19. 16:22
 8/10 anonim ***** válasza:
26%
Akkor kihagyod a paradicsomot! Nem kötelező, nincs kőbe vésve ez a recept sem, kinek mi a jó, úgy készíti!
2013. aug. 19. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha még időben szólok, én a tejfeles-tojásos gezemicébe elhabarok egy pici lisztet, ez egy kicsit "összefogja", nem annyira lágy, kocsonyás, de nem muszáj. Amúgy is hizlal a liszt. Hú, de megéheztem, de 6-kor szabad ennem valami kis könnyűt. Jó étvágyat!
2013. aug. 19. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Inkább megvárom, míg férjemnek főzök valami olyat, amit én nem szeretek és akkor lehet paradicsom is az enyémben :-)


Egy bizonyos súly felett már biztos nem árt egy kis liszt.

2013. aug. 19. 16:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!