Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készitsek piskótát?

Hogyan készitsek piskótát?

Figyelt kérdés
Somlói galuskát szeretnék csinálni. Azt hiszem menni fog, csak az lenne a kérdésem, hogy ugye a 3 piskótaalapot (diós, kakaós, sima) hogyan süssem meg. Ugye kikeverem utána be a sütőbe, de kb meddig és hány fokon?

2013. aug. 23. 20:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Nezz meg egy sima piskotareceptet,ott biztosan le van irva a sutes. Az a nagyon fontos,hogy sules kozben ne nyisd ki a suto ajtajat.
2013. aug. 23. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Hozzávalók:

6 tojás

6 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

6 púpozott evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

1 csipet só


Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.


Csinálhatod kevesebb tojásból is, akkor kisebb lesz.. Fontos, hogy a tojás, a cukor és a liszt mindig egyforma mennyiségű legyen.

2013. aug. 24. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!