Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan osztotok fel "okosan"...

Hogyan osztotok fel "okosan" egy db egész csirkét? Milyen ételeket hoztok ki belőle?

Figyelt kérdés

Pl. én szoktam az egyik szárnyból, combokból és az "elejéből" pörköltet csinálni és farhátból, másik szárnyból pedig levest.

Egyéb ötletek?



2013. aug. 28. 21:11
 1/6 Doroff ***** válasza:
100%
Ha kiadósat szeretnél, akkor jó a pörkölt. Abba mehetnek a combok - kettévágva, úgy szaporább -, a szárnyak, a mellehúsa - szintén darabolva. De kihagyhatod belőle a mellét és azt ügyesen szeletelve, kis is ránthatod. Ki lehet belőle hozni akár hat szeletet is - persze, nem túl nagyokat. Levesnek bőven elég a farhát, hiszen úgy is be kell zöldségezni.
2013. aug. 28. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Egeszben sult rozmaringos vagy citromos csirke, toltott csirke, csirkepaprikas gombaval, rantott csirke szezammagos bundaban, ropogos csirkeszarnyak, csirkehusleves,sajtszoszos tepsis csirke, grillcsirke, baconbe tekert csirkefalatok, sajtbundas csirke.
2013. aug. 28. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, elsősorban az első válaszolónak.

Tehát, arra lennék kíváncsi, hogy ti többiek ha vesztek egy egész csirkét, és nem egész csirke lesz belőle, hanem több fogás több napra, akkor hogyan osztjátok fel a csirkét? Mely részekből mi lesz? Csirkés receptjeim vannak, köszönöm :)

2013. aug. 29. 00:02
 4/6 mustafa33 ***** válasza:
100%
Melle tejfelesen vagy sztroganovnak, farhát levesnek, szárnya és combja rántva, vagy szárnya farhátja levesnek, combja nagy bőrrel levéve tölteni.
2013. aug. 29. 01:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Persze attól függ, hogy hányan ülitek körbe az asztalt!

- csontosból = far-hát-nyak-szárnyközép és vége = imádom rizseshúsnak sok-sok zöldséggel, vagy megfőzöm pörköltnek és pirított tarhonyával kiadós

- a comb, a szárnya-comb megsütheted (kiránthatod) egy főzelékkel vagy mártással az is elég

- a mellehúsát felcsíkozod, raguszerűen elkészítve bármilyen mártással, habosra kikavart krumplipürével vagy éppen rizi-bizivel még kiad egy újabb étkezést.

2013. aug. 29. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, ilyesmire gondoltam :)
2013. aug. 29. 22:44

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!