Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen húslevest tudnék...

Milyen húslevest tudnék csinálni az itthon lévő alapanyagokból? Recept?

Figyelt kérdés

Még sosem csináltam húslevest, de a barátom beteg és szeretnék neki főzni egy jót estére, hogy hamarabb meggyógyuljon.

A következő dolgok állnak rendelkezésemre:

- pulykacomb

- sárgarépa

- zöldborsó

(- fagyasztott zöldségkeverék franciasalátához..ez nem tudom, jó-e levesbe, de ezeket tartalmazza: sárga-, és fehérrépa, zöldborsó, krumpli, petrezselyem)

- vöröshagyma

- 1-2 gerezd fokhagyma

- fűszerek

- tészták

Szóval..ezekből már össze lehet dobni egy normális levest, nem? Ha igen, akkor leírnátok, hogy hogyan csináljam?

Előre is köszönöm a válaszokat!



2013. szept. 1. 15:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Pulykacombból nem lehet jó húslevest főzni. Ahhoz nyaka, szárnya kellene.

Megfőzheted, de az nem húsleves lesz.

2013. szept. 1. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Okés, akkor legyen zöldségleves. Mindegy, csak leves legyen és lehetőleg finom. : )
2013. szept. 1. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Sárgarépa, fehérrépa, borsó, kicsit megsózni, és zsiradékon, olajon puhára párolni. Ha puha minden, meg kell szórni egy evő kanál liszttel, kis pirospaprikával, és felengedni kb 2 liter vizzel. Só, bors, vegeta, esetleg ha szeretitek, cukor. Jó lenne egy kis petrezselyem zöldje. Főzhetsz bele tésztát, de külön jobb, mert a levesben elázik. Semmi baja nem lesz, ha belefőzöd a pulyka combot, de azt inkább fokhagymásan süsd meg fólia alatt, és jó másodiknak. Vagy főzheted együtt a zöldséget, hust, és mikor minden puha mehet bele egy jó kis rántás. Zsiradékon l-2 kanál liszt, paprika. Vigyázz. forró rántást hideg folyadékkal, hideg rántást forró folyadékkal eresztünk fel.
2013. szept. 1. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

egy jó pulykaragulevest főzhetsz belőle. a hús vékony csíkokra vagy kisebb kockákra vágod. egy kicsi hagymát finomra vágsz, megdinszteled kevés olajon, majd rádobod a húst és fehéredésig kevergeted. egy kis levet enged, az nem baj, az természetes. ha ezt elfőtte kevés víz hozzáadásával a húst puhára kezded főzni. amikor már majdnem puha, akkor mehet bele a friss sárgarépa karikára, vagy kis hasábokra vágva. a zöldborsó (gondolom fagyos). ezzel is átkevered és felhúzod annyi vízzel, amennyi levest szeretnél. só, kicsi bors. finoman fűszerezz, ha beteg a barátod.

én a fokhagymát is kerülném most. ha a zöldség is puha egy kis apró levestésztát is főzhetsz bele.

Ha van petrezselyemzöld, azt is tehetsz rá a végén.

2013. szept. 1. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Zöldborsós raguleves :) [link]
2013. szept. 1. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 mustafa33 ***** válasza:
56%

Hideg vízbe tedd a pulykacombot (négybe vágnám), ha felfő szedd le a habját, ha félig megfőtt, tedd bele a fagyasztott zöldséget és 1 hagymát egészben és 2 gerezd fokhagymát, a fűszert: sót, borsot, pirospaprikát, ha van zöldpetrezselymet, ha szoktátok borsikafűvet, bazsalikomot, esetleg gyömbért, szerecsendiót.

Ha nem fagyasztott zöldségből csinálod (a kétfélét ne keverd, mert nem lesz egyformán megfőve - elfőve), akkor lehabozás után tedd bele a fűszereket és a megpucolt zöldségdarabokat sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellert, karalábét, mikor ezek majdnem készre puhultak akkor teszed bele a hagymát és fokhagymát és petrezselyemzöldet.

Tésztát külön főzzél bele (jobb ha a leves levébe főzödd, de külön edényben), de ha a fagyasztott zsöldségben sok a krumpli akkor nem is muszáj a tészta.

2013. szept. 1. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!