Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell karamellizálni?

Hogyan kell karamellizálni?

Figyelt kérdés
Dobostortát készülök sütni, annak a "dobjához" kéne, de a recept csak annyit ír, hogy cukrot karamellizálunk. Oké, de ezt hogyan kell?

2013. szept. 3. 09:57
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Egy olyan edényben, amelyikből ki tudod majd önteni lassú tűzön felolvasztod a kristálycukrot. Halvány barna színre hevíted ( de ne füstöljön!!), közben kevergeted. Óvatosan ráöntöd a torta tetejére. Gyorsan kell elsimítani, hogy tükrös legyen.
2013. szept. 3. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

remélem a recept azt azért leírja, hogyan kell a szeleteket bejelölni a tortán, mert másképp a "tükör" kőkemény marad, és soha nem lehet felszeletelni.

szóval a teljes megszilárdulás előtt be kell jelölni a szeleteket egy késvágással.

ha pedig a cukrászdai módon ferdén akarod a karamell lapokat ráhelyezni, akkor megint más az eljárás.

2013. szept. 3. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!