Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A nyírfacukrot miért nem...

A nyírfacukrot miért nem lehet karamellizálni?

Figyelt kérdés
Valahol, azt olvastam hogy a "valódi" nyírfacukrot, amit nyírfakéregből állítanak elő és nem kukoricából, azt lehet karamellizálni. Nekem nem sikerült...

2012. márc. 4. 19:18
 1/2 Tortillavadász válasza:

A karamell a cukrok hőbomlása következtében keletkezik. A nyírfacukor a nevével ellentétben nem cukor, hanem cukoralkohol (xylit).


Kelt tésztát se lehet vele készíteni éppen ezért.

2012. márc. 11. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.:)
2012. márc. 12. 20:44

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!