Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a passzírozott...

Mi a különbség a passzírozott paradicsom és a sűrített paradicsom között?

Figyelt kérdés
Ezeket itthon is el tudom készíteni? Hogyan?
2013. okt. 1. 17:45
 1/4 A kérdező kommentje:
Még az is kérdés, hogy mitől sötétebb színű a bolti paradicsomsűrítmény, mint a frissen leturmixolt paradicsom?
2013. okt. 1. 17:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A paszírozott paradicsom a lehéjazott, kimagozott paradicsom összetörve, esetleg felforralva.

A sürített paradicsom ugyanez sürüre, lekvárszerüen befözve.


Elkészíteni lehet házilag is.

2013. okt. 1. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Akármit készítesz a paradicsomból, előtte át kell passzírozni, hogy ne legyen benne a héja és a magja.

Ha az átpasszírozott paradicsomot addig főzöd, amíg elforr a leve és sűrű lesz, akkor kapsz sűrített paradicsomot.

Azt nem tudom, hogy a bolti paradicsom miért sűrű? Lehet, hogy abban beledarálták a héját és a magját is.

2013. okt. 1. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
A bolti paradicsomban nincs benne sem a héja, sem a magja (ezektöl eleve nem lenne sürübb), hanem tovább fözik, amig egész sürü lesz. A szine is emiatt lesz sötétebb. Ez ugyanaz, mint a lekvárfözésnél.
2013. okt. 1. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!