Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Édesanyámnak lesz majd a...

Édesanyámnak lesz majd a születésnapja. Még csak egyféle tortát csináltam eddig, az is sütés nélküli volt. Sütni, főzni tudok, de valahogy a tortától kicsit tartok . Lenne valami ötletetek, ami nagyon mutatós, és nem lehet elrontani?

Figyelt kérdés
Esetleg linket tudnátok küldeni?Örülnék ha ilyen fondantos receptet is küldenétek esetleg,anyukám kocsmában dolgozik,valami ehhez hasonlót megformáznék neki szívesen :)
2013. okt. 6. 16:27
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
A kedvenceim: malnas turokremtorta, raffaello torta, becsi sult turotorta, fehercsokis vaniliatorta, diotorta, repatorta.
2013. okt. 6. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem kezdenék neki formatortának, nem éri meg, főleg kezdőként. De az alábbi csokitortát egyszerűen nem lehet elrontani, és nagyon-nagyon finom.


Egy 26 cm-es átmérőjű tortához:


120 gramm finomliszt

80 gramm étkezési keményítő (ettől különösen könnyű lesz)

2 csapott kiskanál sütőpor

6 db tojás

3-4 evőkanál hideg víz

1 csipet só

180 g kristálycukor

1 tasak (10 grammos) vaníliás cukor.


Előkészület:

A sütőt előmelegíted 180 fokra

A kapcsos tortaforma alját, és csakis az alját kikened margarinnal, és kibéleled sütőpapírral.(azért nem szabad a tortaforma oldalát kikenni, mert sütés közben a zsiradék lefelé igyekszik, elnyomja a felszálló légbuborékokat, aminek végeredményeképpen a torta széle beesik, állaga lapos-szalonnás lesz, a közepe meg felpúposodik. Szépen körbe lehet vágni oldalt, gyönyörűen kijön így is.)


1. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekevered.

2. A tojásfehérjéket a csipet sóval és a hideg vízzel felvered, majd a kristálycukor felével géppel kemény habot csinálsz.

3. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor másik felével habosra- fehérre kevered, majd ebbe belekevered a fehérje egyharmadát.

4. A fehérje maradék kétharmadát és a lisztes keveréket már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverjük bele, hogy a hab ne törjön. Ezt célszerű lyukas fakanállal végezni, nagy mozdulatokkal, alulról felfelé, mintegy O betűt leírva a kezeddel. A lisztet mindig csak apránként keverd bele, mindig keveset a tetejére szitálva.


Ezt a masszát a tortaformába öntöd, és úgy simítsd el a tetejét, hogy a szélén picit magasabb legyen, mert a közepe úgyis púposodik picit, így viszont szép sima lesz a végén.

A sütőben középső magasságra teszed, és 40-45 perc alatt megsütöd. Kb 30 percig szigorúan tilos a sütőajtók kinyitni!!!

Akkor lesz jó, ha egy tűt, vagy egy vékony kést beleszúrsz a közepében, és nem ragad rá a tészta.

A tésztának jót tesz egy nap pihentetés, könnyebb akkor szeletelni, de nem életbevágó.


Krém:

2 egész tojást, 4 evőkanál lisztet csomómentesre elkeversz, hozzáadsz 3 dl tejet, és az egészet gőz fölött, sűrűn kevergetve krémet főzöl (pár perc).

Amíg meleg, hozzá keversz 1 db sport szeletet, másfél tábla Szerencsi étcsokoládét, és 4 evőkanál nutellát.

Amíg hűl, addig kikeversz 15 dkg porcukrot 15 dkg margarinnal, és ezt belekevered a csokikrémbe. Én ilyenkor géppel jól kihabosítom az egészet. Ízlés szerint lehet tenni bele pici rumot is, de ez elhagyható.


Ez a krém elég a torta megkenéséhez kívül-belül, sőt, a díszítésre is elegendő (pl. habzsákkal, vagy zacskóba téve, annak csücskét kivágva pici halmokat csinálhatsz.) Ha nem lenne túl szép a kenés, el lehet az oldalát „rejteni” egy pici finomra darált dióval vagy minimális zsemlemorzsával.

Én nem tennék rá fondánt, de ha te szeretnél, szólj leírom annak a receptjét is.

Sok sikert! Remélem, érthetően írtam le, és tudtam segíteni!

2013. okt. 6. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat ! :)
2013. okt. 7. 10:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ez nagyon egyszerű és finom is. Sok sikert!

2013. okt. 8. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!