Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan pirítsam a gombát,...

Hogyan pirítsam a gombát, hogy piruljon és ne csak főljön a lében, amit közben ereszt?

Figyelt kérdés
Próbáltam már vajon, olajon. Próbáltam úgy, hogy sütés közben, vagy csak utólag sóztam meg. Vizet sosem teszek alá, mégis levet ereszt és emiatt nem pirul rendesen, hanem vizes lesz. Van erre valami trükk?

2013. okt. 15. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:
40%

Nincs rá trükk : A gomba rengeteg vízet enged ki magából : Az mindegy ,hogy olajon vagy zsíron csinálod . Ne fed le az edényt így valamível kevesebb vízet enged ki..

Amit tudsz csinálni amikor a gomba már kiengedte az összes levét a levet leöntöd róla ,és jól átpiritod..

2013. okt. 15. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A trükk CSAK annyi, hogy a serpenyöben a zsiradékot elöre fel kell forrósítani és akkora serpenyöt választani, hogy a gomba csak egy rétegben legyen az alján. (Ha nincs megfelelö nagyságú serpenyöd, akkor több részletben piritsd meg.


Így nem lesz ideje levet eresztni, és rendesen megsül

2013. okt. 15. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az utolsó írta :)

Nagy forró serpenyő, és egy réteg gomba.

2013. okt. 15. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én szép, egészséges, hófehér gombát veszek. Aránylag sok zsiradékon piritok egy kis hagymát, és erre szórom a gombát só nélkül. Nagy lángom, szinte égetem addig, amig pereg. Nem enged levet, mert gyorsan történik a piritás, nagy hőfokon. Ha már megpirult sózom, borsozom. Szeretem a piritott gombát rizsre, husra, bérszinre stb. Itt nem spórolok az olajjal, mert a gomba megkivánja.
2013. okt. 15. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy csinálom ahogyan a 4-es válaszoló írja.Bár én teflonos edényben kevesebb zsiradékon sütöm. A nagy hőfok a trükk.
2013. okt. 15. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy nem elég jó a teflonom? vagy nem elég forró a tűzhely? Na mindegy, próbálkozom az írt ötletek alapján. Mindenkinek ment a zöld.
2013. okt. 15. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy kevés gomba legyen a tálban. Nem szabad összeérniük. Ugyanúgy mint amikor a húst pirítod, ha sok hús van benne, és összeér, akkor levet ereszt és főni kezd. A gombánál is a lényeg, hogy ami levet ereszt egyből el is párologjon. Én egyébkén vajjal szeretem. Szóval csak párszem gomba legyen a tálban, és több körben süsd ki.
2013. okt. 15. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :-)
2013. okt. 15. 17:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!