Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Levelestésztából amit készen...

Levelestésztából amit készen veszek a boltban, hogyan lehet abbol sós vagy sajtos rúdat vagy sajtos masnit késziteni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 22. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Felengedve kinyújtod 1,5 cm-re, megkened a tetejét tojással, megszórod reszelt sajttal, köménymaggal, csíkokra vágod, majd téglalapokra és be a sütőbe. Elég hamar megpirul, de azért nem olyan extra ízélmény.
2009. nov. 22. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
100%
tekered a levelestésztátvirsi köré és süsd meg.fincsi
2009. nov. 22. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én gyakran használom, nekem az aldiban kapható (mellesleg az egyik legolcsóbb is) vált be a legjobban.

A tescos pl. nem emelkedett meg...

Felengedés után lisztezett deszkán kinyújtom, aztán

1.) háromszögekre vágom, mindegyikbe 1-1 rudacska sajtot teszek és feltekerem, tojással megkenem, sóval és reszelt sajttal szórom, sütőlemezen pirosra sütöm - sajtos croissant

2.) ugyanígy indítok, de (ét)csokicsíkot teszek bele, feltekerem és tojással kenem, pirosra sütöm. Ha van kedvem, olvasztott csokival csíkokat locsolok rá - csokis croissant

3.) ugyanígy, de gesztenyepüré kockából vágott csíkkal - gesztenyés croissant

4.) nyújtás után közepes téglalapokra vágom és betöltöm pl.hagymás pirított gombával (+só, bors, petrezselyem, paprika) vagy hagymán pirított csirkemájjal (ugyanígy fűszerezve) vagy párolt fehérkáposztával (jó sósan és borsosan), félbehajtom, a téglalapokat tojással megkenem, esetleg, ha kedvem van, a tetejüket késsel beirdalom (úgy szép rácsosra kinyílik sütés közben) és sütőlapon megsütöm.

5.) kinyújtás után tojással megkenem, sózom, reszelt sajttal és/vagy köménymaggal megszórom, derelyevágóval csíkokra vágom és megsütöm.

6.) a masni kicsit munkaigényesebb, mert nyújtás után kell csíkokra vágni, egyenként egyet a közepüknél tekerni rajtuk, majd a masni két szárát tojással megkenni, sajttal szórni és mehet a sütőbe.

Ha szép magas sütit szeretnél, gyorsan dolgozz a tésztával, ne hajtogasd, ne gyúrd össze, ne nyújtsd túl vékonyra és a sütőbe tegyél egy hőálló tálkában forró vizet.

2009. nov. 22. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,nagyon jók:)aki tud irhat még:)
2009. nov. 22. 23:32

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!