Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Úgy sütnék valamilyen igazán...

Úgy sütnék valamilyen igazán finom sósat, ami puha és nem fojtós; valami érdekes, kipróbált receptje van valakinek?

Figyelt kérdés
2013. dec. 26. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez nagyon finom, nálunk ez a sláger, én kétszer szoktam sajttal megszórni és feltekerni, akkor még lágyabb és finomabb, de 10 dkg sajt nem elég hozzá, és jó ha füstölt sajttal kevered a trapistát,

[link]

2013. dec. 26. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

nem tudom mire gondoltál :de nekem ez a kedvencem csirkemájas táska. Ezt tésztát akár 1éjszákát is hagyhatod a hütőben : de ez tészta bármivel megtöltheted : szoktam bele tejszínes sajt kockát tenni / medve sajtot kockára vágom erre teszek virslit : a sajt alá tehetsz pizzakrémet : vagy amivel még finom apróra vágott bacon aszalt paradicsom sajt . A tésztát olyan formára nyújthatod ami neked tetszik . A csirkemájast ,szoktam pogácsa formára a többit kifilinek csinálom .

Tészta:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

2 csapott evőkanál porcukor,

2 dkg élesztő,

2 dl tej,

20 dkg füstölt sajt (Karaván),

1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,


A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.

Csirkemájas töltelék : Kevés zsiradékon vöröshagymát piritok ,ha ez félig megpirult akkor teszek rá összezuzott fokhagymát ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát ,és petrezslymet teszek rá : evvel is piritom kicsit ,majd csíkorra vágott májat rádobom ,jól összepiritom : amkior máj már nem nyers kevés só ,bors ,és majorannával füszerezem : Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot : Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó: Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira ,hogy itt ott maradjon olyan máj darab ami harapható .

2013. dec. 26. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Burgonyás sajtos is finom és nem fojtós, bármilyen sós stangli receptje alapján csinálhatod, de adni kell hozzá jó sok áttört főtt burgonyát.
2013. dec. 26. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
A szezámmagos spirál alakú háziropi nagyon finom, már többször megcsináltam. Amúgy Sthal recept, de az ovis anyukák osztogatták egymásnak, ha gondolod, előkeresem.
2013. dec. 26. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt imadni fogod! Sajtos- turos pogi!

Hozzavalok:

25 dkg Rama

25 dkg liszt

25 dkg turo (az a fajta,amelyik nem kremes,hanem darabosabb)

1 tojas

So

Fustolt sajt,trappista sajt reszelve


A lisztet,vajat,turot es egy rendes teaskanal sot alaposan gyurj ossze. Nyujtsd ki,de ne tul vekonyra,mert nem fog emelkedni sutes kozben!

Kend meg a felvert tojassal es szord meg boven reszelt sajttal,en a fustoltet ajanlom,de barmilyen fajta jo.

180 fokon,vajazott- lisztezett tepsiben tedd a sutobe,amig a sajt szepen ra nem pirul.

Ha marad,akkor frissentarto foliaval fedd le,masnapra atpuhul es szaftosabb lesz,a turo miatt.:)

2013. dec. 26. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Minél több recept, annál jobb. Meg kellene már ezt is tanulnom, de én édesszájú vagyok :) köszi mindenkinek!
2013. dec. 26. 23:38

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!