Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fasírtot szeretnék készíteni...

Fasírtot szeretnék készíteni 1 kg darált húsból, de nem tudom az arányokat?

Figyelt kérdés
a multkor csinaltam fasirtot de nem lett valami izletes, le irnatok h egy kg hushoz miből mennyit kell rakni hogy finom izletes legyen a fasirt???? es mennyi kenyer kell bele??? mert mi kenyerből szoktuk. köszönöm előre is a vàlaszokat!!
2013. dec. 26. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Ezekkel az arányokkal egy keményebb fasírtmassza lesz az eredmény, ha lazább szerkezetűt szeretnénk, akkor kicsit több zsemlét kell belerakni. A vöröshagymát mindig apróra vágva zsíron lesütöm ,ha kihült akkor keverem a húshoz.

2 közepes vöröshagyma, 2 tojás, 2-3 zsemle (vagy 2-3 szelet kenyér), 1 evőkanál só, 1 csapott evőkanál őrölt bors, 1,5 evőkanál pirospaprika,1 teáskanál füstölt paprika , 3-6 gerezd fokhagyma, az áztatáshoz víz vagy tej.

2013. dec. 26. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
57%

Én kevésbé intenzív fűszeresre szoktam:

1 kg darálthúshoz 2 db tojás, kb. 3 csapott teáskanál só, kb. fele annyi őrölt bors, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma. (Mi sem törtpaprikát, sem vöröshagymát nem raktunk hozzá.)

Persze lehet, de én most a saját verziómat írom!


Ezt gyúrom össze annyi kenyérbéllel, hogy egy könnyen kezelhető, stabil állagú masszát kapjak. A kenyérbelet nem áztatjuk, hiszen pont az a rendeltetése, hogy a tojás+hús felesleges nedvesség-tartalmát felszívja.


Alaposan gyúrd ki! Ne sajnáld addig gyúrni, míg olyan állagot kapsz, melynek nyomán a husi csak úgy "nyúlik a kezed után"! Ez esetben biztosan nem fog szétnyílni sütés közben.

Majd megformálod a gombócokat, jól felforrósított zsírba/olajba rakd bele, de utána a lángot vedd vissza közepesre és többször oda-vissza forgatva süsd meg!

2013. dec. 26. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
50%

Én így csinálom (anyósomtól tanulva):

1 kg húshoz fél kg kenyér. Szűrőbe teszem a kenyeret felszeletelve, vizet engedek rá és kinyomom a kezem között. Fűszerezése: 3 tojás, 8 cikk fokhagyma (ez lehet, hogy valakinek már sok, én így szeretem). 6 kk só, 2 kk bors, 8 kk pirospaprika. A kk nálam a teljesen kicsi kávéskanalat jelenti. Jól összedolgozom és zsemlemorzsába forgatom, úgy sütöm.

2013. dec. 26. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Úgy mint az első . csak szoktam beletenni majorannát . Mindig megfelezem a masszát ,és az egyik felébe teszek apróra vágott chilli paprikát ,vagy chilliport .

Ha nagyon finomat akarok akor a fasirt közepébe bele gyúrok 1 kis golyó mozzerelát :

2013. dec. 26. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
81%

Egy kilónyi húshoz 4 zsemlének megfelelő, azaz kb 20 deka kenyérbelet tépkedek össze, és meglöttyintem annyika tejjel /vízzel, hogy éppen szét tudjam morzsolni, ne lutyogjon.

5-6 dundi gerezd fokhagymát és egy közepes vöröshagymát reszelek bele a reszelő kislyukán.Én egy közepes nyerskrumplit is reszelek a hagymák után bele.

Egy csapott ek. só, egy teáskanál bors, kis őröltkömény, csipet majoranna, egy kis őrölt fűszerpaprika kerül bele, és 2 tojás.

Mindezt kézzel jól kidolgozom (én közben meg is kóstolom, ha kell utánfűszerezem ). Vizes kézzel 3-4 cm átmérőjű gombócokat formázok.

Mi zsemlemorzsába forgatva szeretjük. Amikor abban megforgatom, kissé ellapítom és úgy teszem forró zsírba. Amint egy kicsit összekapja, óvatosan megfordítom, és a lángot mérsékelve sütöm tovább, persze többször is megfordítva.

Egyet félbevágva ellenőrzöm, hogy a közepe is ársült-e.

Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges zsírt felitassam.

2013. dec. 27. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

2-es vagyok!

Azért, hogy valaki úgy gondolja, hogy az általam írt recept alapján nem jó a fasírozott, még nem kell lenullázni.

Nagyon sokan szeretik, ahogyan én csinálom, másrészt mindenkinek szíve joga, hogy olyat süssön-főzzön, amit ő szeret!


Másrészt egyetlen szóval sem írtam, hogy kizárólag csak az én receptemmel lehet jó fasírozottat készíteni. Ahány ház, annyi szokás!

Nekem meg a tietek nem tetszik,és akkor most mi van????

2013. dec. 27. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

1 kg. darált húshoz:

2 db nagyobb tojást villával fölverek majdnem habosra

belekeverem:

-a 3 teáskanál sót,

-két teáskanál fekete borsot,

-1 lapos kávéskanál őrölt köményt

-2 lapos teáskanál mustárt,

-1 közepes fej fokhagymát apróra vágva

-1 nagyobb fej vereshagymát apróra vágva, kevés zsiradékon dinsztelve, kihűtve;

-1 evőkanál pirospaprikát

-2 púpos evőkanál nagyon apróra vágott petrezselyem zöldjét;

Jól összekeverem a felvert tojással.

A darált húst pedig nem tömör darabban, hanem lelapítva ráhelyezem a fűszeres felvert tojás tetejére, annak a tetejére a beáztatott, kinyomott 3 db zsemlyét.

Egy nagyobb villával belenyomogatom a fűszeres tojásba, jól összevissza forgatom, lenyomogatom a villa "ujjaival", míg fel nem veszi az összeset, aztán kezdem kézzel alaposan összedolgozni.

Fontos, hogy utána egy órát állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek.


Olykor így, "meztelenül", máskor zsemlemorzsába forgatva, de előfordul, hogy rántva készítem el.


Ritkán egészben, töltve, de, mivel a családban többen érzékenyek vagyunk a főtt tojásra (érdekes módon, a fasírtba kevert tojásra nem), nem tojással töltöm, hanem egy lebőrözött, nem száraz házikolbászt ágyazok a kellős közepébe, hosszában.


Jó ötlet a főtt burgonya, vagy a reszelt burgonya is. Egyszer kipróbálom.

2017. júl. 26. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!