Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lábatlan tyúk levesbe főzve...

Lábatlan tyúk levesbe főzve receptje érdekelne?!

Figyelt kérdés
Kizárólag azon hagyományos vidéki vagy nagyis , receptek érdekelnek, amit levesbe főznek meg! Sajnos a neten ilyet nem találtam, csak serpenyöben sültet, meg zabpelyhes vegát! Aki tud,segítsen mert a 7 végén huslevest készítek, legalább 10 litert abba kellene, mert az öcsém nagyon szereti és meg akarom lepni vele!
2014. jan. 4. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
2014. jan. 4. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Régen falusi sátoros lagziknál a mi vidékünkön úgy számolták,hogy 1 tyúk,2liter víz 3főre.Sót csak akkor tettek bele mikor már lehabozás után bezöldségezték,és belerakták a szemes borsot.A fehér gyökér mindig több kicsivel mint a sárgarépa.Kb.másfélszerese.Megy még bele karalábé,zeller,vöröshagyma.Esetleg kevés kelkáposzta vagy karfiol.De ezeket később kell belerakni mint a zöldséget,mert hamarább főnek.Mikor már majdnem kész zöldség és zeller zöld.Ezeket sok helyen cérnával összekötve rakták bele/nagymamám is/,hogy egyszerűbb legyen kiszedni.miután felfő a leves nagyon lassú tűzön kell főzni.Éphogy csak gyöngyözzön.
2014. jan. 5. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Végülis a csibét feldarabolod, bele a nagyfazékba, felengeded vízzel. Ha te vágod le, a vérét nem szoktuk levesben megfőzni, mert fekete lesz tőle a leves. A májat is csak szinte az utolsó 10-15 percben, hogy ne főjjön szét. (legalábbis mifelénk).

A többit, ahogyan a 2-es írta!


Amikor megfőtt, a nagyid egész biztosan leszűrte a leveskét, ha nincs levesszűrőt, akkor csak óvatosan öntsd át egy másik fazékba, miután a husikat és a zöldséget kiszedted egy tálkába. (A leves ruskóját hagyd az eredeti fazékban.)

A tészához külön fazékba szedjél a levesből, és abban főzd meg!

2014. jan. 5. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
2-vagyok.Igen leszűrjük a levest mi is.És a tésztához is külön edénybe szűrünk ki a levesből és abba főzzük meg.
2014. jan. 5. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy ti is így csináljátok, csak azért írtam a leszűrést és a tésztafőzést, hogy a kérdező részére a válasz akkor a./-tól a z./-ig itt legyen! :)))
2014. jan. 5. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

1.válaszoló, köszönöm a linket, erre gondoltam pont!

3-4-5 nektek is köszönöm a választ, de akkor nem ugyanarra gondoltunk, mert én a levesben főtt zsemlés petrezselymes töltelékre, amit a leveszöldség,és a hús mellé tálalnak! Mifelénk azt hìvják lábatlan tyúknak, amit 1. válaszoló linkelt! De azért köszönöm nektek is!:-)

2014. jan. 5. 15:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a levest én is pont úgy készítem ahogy Ti!
2014. jan. 5. 15:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!