Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel "ragasztjátok össze" a...

Mivel "ragasztjátok össze" a mézeskalács házikót?

Figyelt kérdés
Úgy értem, az oldalakat mivel tartjátok össze, amitől lehetőleg később sem esik szét? Valamilyen tojásfehérjés-cukros massza? Mi a receptje? Esetleg egyéb trükk?
2009. dec. 3. 18:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem a sima cukormázzal szétesik, úgyhogy én karamellel szoktam, a cukormázzal pedig utána díszítek.
2009. dec. 3. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát elvileg a tojásfehérje sok-sok porcukorral elkeverve az eredeti recept rá. Minden évben csinálok mézeskalács házat, de sosem ragadt össze tőle :) Nekem a jól bevált módszer az olvasztott, karamellizált cukor. Arra kell figyelni, hogy Belülről ragaszd a falakat, mert ha kívülre folyik a cukor, és arra fedésként rakod a cukormázas cuccot, egy idő után átveszi annak barna színét.

És óvatosan bánj vele, mert még igen forrónak kell lennie, hogy használni tudd, és durva égési sérüléseket tud okozni.

Ha egyéb kérdésed van, szólj nyugodtan!

20/L

2009. dec. 3. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
250g porcukor és egy közepes tojás fehérjét, ki kell keverni kézzel,és egy erös zacskóba bele tölteni, begumizni, hogy amikor majd nyomod ne menjen vissza fele a cucc, és a sarkára egy ici pici lyukat vágsz, akorát amekkorára szükséged van, elöször csak egy nagyon picit, ha icsi még mindig tudod nagyobbra vágni. ez elég erös,pár percig tartod és oda ragad, de elég sok trükk fent van a neten erre.
2009. dec. 3. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat! Most csinálok először, remélem szépen fog sikerülni! :)

19/L

2009. dec. 3. 19:18
 5/10 A kérdező kommentje:
És a cukrot hogyan karamellizáljátok? Natúr bele az edénybe, és kész, vagy?
2009. dec. 3. 19:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sima égetett cukor. Kis, nyeles edényben addig kavarógatod a fakanállal, míg olvadni és barnulni kezd.

Nagyon vigyázz vele, borzasztó forró, nagyon csúnyán meg tudod égetni magad, ha nem figyelsz!

A maradékot, ha belehűlt az edényba, felolvasztod újra. Ami végképp kimarad, azt öntsd fel tejjel (felhabzik nagyon) s karamellás tejet kapsz.

A mosogatás ijesztőnek látszik, de a víz oldja a cukrot! Áztatás.

2009. dec. 3. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
És mivel kenitek rá a mézeskalácsházra az égési sérülések elkerülése érdekében?
2009. dec. 3. 19:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én hosszú nyelű kanállal, fakanállal szoktam. :)

Egyébként, 25 dkg cukorhoz egy ek vizet és egy kiskanál 10%-os ecetet szoktam adni. Akkor lesz tartós.

20/L

2009. dec. 3. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tippeket! :)
2009. dec. 3. 19:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Te vagy az Bori?
2009. dec. 3. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!